Hoe gebruik je dit platform?

Vind alle antwoorden op je vragen over de werking van dit platform, inclusief handige tips.

Waar is mijn hulpaanbod te zien?

Een hulpaanbod plaatsen is een manier om jezelf beschikbaar te stellen voor vrijwilligerswerk. Maar waar is je hulpaanbod dan eigenlijk te zien?  

Overzicht (hulp)aanbod

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het hulpaanbod enkel te vinden is door andere gebruikers van de site als je hier zelf voor gekozen hebt. Dit doe je door je hulpaanbod op 'Tonen' te zetten. 

Als je hulpaanbod op openbaar getoond staat, is je hulpaanbod te vinden via het overzicht van het hulpaanbod. Deze is te bereiken door op de homepage in de zoekbalk te kiezen voor 'Ik zoek hulp' en in het balkje 'Waar?' jouw postcode of woonplaats in te voeren. Wanneer je vervolgens op 'Zoeken' klikt, krijg je het overzicht van hulpaanbod te zien in jouw omgeving dat op tonen staat. Een andere manier om bij het hulpaanbod op het platform te komen, is door bovenin onder het tabje 'Aan de slag' te kiezen voor 'Vind vrijwillige hulp'. Je krijgt dan tevens een overzicht van al het beschikbare hulpaanbod te zien.

Ben je tijdelijk niet beschikbaar of wil je niet gevonden worden? Zet dan je hulpaanbod op 'Niet tonen'. 

Helpcentrum_-_waar_is_mijn_hulpaanbod_te_zien.jpg

E-mailoverzicht (hulp)aanbod

Afhankelijk van de e-mailinstellingen van de hulpvrager, ontvangen zij via de mail automatisch een overzicht van het nieuwe (hulp)aanbod bij hen in de buurt. Dit wordt bepaald door middel van e-matching. Wanneer zij een hulpvraag hebben geplaatst die past bij jouw wensen, zullen ze jouw aanbod terugvinden in de overzichtsmail. 

Aanbevolen voor mij

Via hetzelfde e-matching systeem worden automatisch hulpvragen of vacatures gezocht die passen bij je wensen. Deze aanbevolen hulpvragen en vacatures kun je vinden via jouw persoonlijke menu via 'Aanbevolen voor mij'. Hier kan jouw (hulp)aanbod ook getoond worden bij de hulpvragers. 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?