Handige tips!

HelpcentrumHandige tips!Tips voor hulpvragers › 5 tips om een goede hulpvraag te formuleren

5 tips om een goede hulpvraag te formuleren

Je wilt hulp vragen. Als je een hulpvraag of vacature plaatst, is het belangrijk dat je deze goed en volledig omschrijft. Als de hulpvraag goed is omschreven, is de kans groter dat vrijwilligers (of professionals) op jouw hulpvraag reageren.

5 tips om de kans op een match te vergroten:

  1. Verzin een leuke pakkende titel. Zorg ervoor dat deze niet te kort of te lang is en duidelijk beschrijft wat je zoekt. (Voor organisaties: Probeer er voor te zorgen dat je geen vacaturecodes gebruikt in de titel, dit is voor de vrijwilliger vaak onnodige en onduidelijke informatie) 
  2. Geef in de omschrijving van je hulpvraag aan waarom je precies hulp zoekt. Hulpaanbieders krijgen zo een beter beeld van jouw situatie en nemen daardoor mogelijk eerder contact met je op.
  3. Geef aan wanneer en hoe vaak je hulp nodig hebt. Met een duidelijke omschrijving van jouw hulpvraag kunnen hulpaanbieders gemakkelijker inschatten of de hulpvraag bij hen past. 
  4. Vertel iets over jezelf of de organisatie waarvoor je hulp vraag. Een persoonlijke klik is namelijk ook voor veel mensen ook heel belangrijk. 
  5. Steek de hulpvraag positief in. Dit zorgt ervoor dat vrijwilligers zin hebben om jou te komen helpen!

LET OP! De hulpvragen zijn openbaar en dus voor iedereen zichtbaar. Deel geen persoonlijke gegevens zoals achternaam, adres of telefoonnummer via een hulpvraag. Dit soort gegevens kan je met vrijwilligers delen via een persoonlijk bericht.

Wist je dat je de kans op een match vergroot door een hulpvraag te plaatsen? Ga aan de slag en plaats een hulpvraag!  

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?