Direct naar de inhoud van deze pagina

Huizen voor Saamhorigheid

Van eenzaamheid naar saamhorigheid
Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Het hoort bij het leven. Eenzaamheid kan ontstaan door het overlijden van een dierbare, door ziekte, echtscheiding, verlies van werk en inkomen of een verhuizing. Als eenzaamheid te lang duurt, kun je je ongelukkig gaan voelen. Je trekt je verder terug en het kan zelfs leiden tot lichamelijke klachten.

Meer dan 40% van de mensen, jong en oud, voelt zich te vaak eenzaam. In Huizen is dat ook het geval. In 2016 kwam op initiatief van de gemeente een aantal mensen en organisaties bij elkaar. Zo ontstond de werkgroep Huizen voor Saamhorigheid.

Huizen voor saamhorigheid
De werkgroep Huizen voor Saamhorigheid zoekt mensen en organisaties die een idee, initiatief of activiteit hebben ontwikkeld om eenzaamheid te verminderen. En die dit idee willen uitbreiden of verbinden met andere initiatieven in Huizen. Zodat uiteindelijk heel Huizen in beweging komt op weg naar 'samen' in plaats van 'alleen'.

Projecten
Er zijn al prachtige projecten gestart. De werkgroep steunt het Koffieschenkproject in de Marke, Buurten met Buren en gespreksgroep 't Zwaantje.

Contact
Wil jij meedoen met de werkgroep, wil je meer weten over een van de projecten of heb jij een vraag of een idee? Bel 035-526 7553 of mail naar info@vchuizen. Contactpersoon: Kristel Menssink - Vrijwilligerscentrale Huizen

Foto werkgroep_eenzaamheidFoto: enkele deelnemers van de werkgroep Huizen voor Saamhorigheid.