Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Huizenvoorelkaar

Bent u 55+ en wilt u passen op een lieve hond

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een gezellige viervoeter in de buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via OOPOEH kunt u (55+) passen op een lieve hond in uw buurt en zo een buurtgenoot helpen met het uitlaten en de verzorging van hun hond. Ga naar de website van Stichting OOPOEH en maak daar (gratis en vrijblijvend) een oppasprofiel aan. Of stuur ons een bericht. Tip: voordat u lid wordt kunt u al zien welke honden er in uw buurt beschikbaar zijn.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Overal

Dierenverzorging

Beschrijving

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een gezellige viervoeter in de buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via OOPOEH kunt u (55+) passen op een lieve hond in uw buurt en zo een buurtgenoot helpen met het uitlaten en de verzorging van hun hond.

Ga naar de website van Stichting OOPOEH en maak daar (gratis en vrijblijvend) een oppasprofiel aan. Of stuur ons een bericht. Tip: voordat u lid wordt kunt u al zien welke honden er in uw buurt beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 2 tot 20 uur

Locatie

Overal

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Dierenverzorging
Meike
40% profielsterkte

Over Meike

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Meike is ingeschreven op Zorgzaam010 sinds 22-07-2016
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 9 aanbevelingen ontvangen
Ik wandel super graag met earl hij heeft een hele goede en lief baasje
Caroline
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Buurt Cleanup [15+ minuten]
Overal

Buurt Cleanup [15+ minuten]

Eenmalig · 1 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Plastic verpakkingen, zwerfafval... bah, niet zo goed voor de dieren en natuur in jouw buurt. Help een kwartiertje of meer mee, samen houden we Nederland schoon! Je kunt in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je team, school of sportclub. En ook hoe vaak jij/jullie aan de slag willen: ✔️ Ga een keer op pad door je buurt en raap tijdens je ommetje het afval op ✔️ Adopteer een stukje buurt. ✔️ Haak aan bij een actie in de buurt. Klik op 'ik doe mee', dan sturen we je een mailtje over hoe het werkt en hoe je mee kunt doen (natuurlijk vrijblijvend) Alvast super bedankt voor je hulp! #klimaat #natuur #duurzaam #makkelijk

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Bijzzzondere impact: bijenhotel maken
Overal

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Middagje strand & impact maken
Overal

Middagje strand & impact maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Actie tegen armoede [challenge]
Overal

Actie tegen armoede [challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Steeds meer Nederlandse huishoudens hebben moeite om elke maand rond te komen. Met deze challenge kun je iets betekenen voor mensen in jouw omgeving die het moeilijk hebben. Waarom dit belangrijk is: Met de stijgende energiekosten en inflatie hebben steeds meer Nederlandse gezinnen het moeilijk. Basisbehoeften als een warm huis, een warme maaltijd, naar school kunnen gaan etc. worden een dagelijkse uitdaging. Als iedereen een klein beetje helpt, kunnen we samen heel veel mensen helpen. Dat is nodig, want inmiddels leven meer dan 1 miljoen Nederlands rondom de armoedegrens. Wat je gaat doen: ✅ Lezen/luisteren: extra informatie over waarom, wat en hoe armoede aan te pakken ✅ Doen: we hebben 9 praktische acties verzameld waarmee je vandaag, in een uurtje (of iets meer) iets kunt doen tegen armoede in jouwbuurt. Dus heb jij een uurtje? Meld je aan voor deze challenge tegen armoede in Nederland! #administratie #maatje # schuld #hulp

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Help gevluchte kinderen door spel & beweging
Overal

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

Wekelijks · 3 tot 5 uur
TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Geef vroeger een toekomst
Overal

Geef vroeger een toekomst

Eenmalig · 1 tot 20 uur
Erfgoedvrijwilliger.nl

Houd je van geschiedenis en verhalen? Wil je kennis opdoen en enthousiaste mensen ontmoeten met dezelfde passie? Wil je bijdragen om erfgoed in stand te houden en door te geven? Of wil je meer over je eigen leefomgeving te weten komen? Een ambacht leren? Dan zijn musea, historische verenigingen, archieven en andere erfgoedorganisaties op zoek naar jou! 👉 Mogelijkheden Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers. Bijdragen kan op heel veel manieren: ontvang bezoekers, beoefen een ambacht, word gids, klusser, help mee met de communicatie of word bestuurder. Ontdek waar jouw talenten van pas komen bij jouw favoriete erfgoedorganisatie. 💡Wat het oplevert • Jij geeft vroeger een toekomst. Verhalen, geschiedenis en wijze lessen worden bewaard én doorgegeven. • Je ontmoet enthousiaste mensen met dezelfde passie • Volop kansen om je te ontwikkelen: leer meer over de geschiedenis, ontwikkel jezelf in een vrijwilligersfunctie en leer nieuwe vaardigheden. ✉️ Interesse Stuur me een berichtje dat je meer wilt weten, dan vertel ik je over de mogelijkheden! Tot snel!

Jongeren
(kleine) groepen
Kletsmaatjes gezocht! 10 weken
Overal

Kletsmaatjes gezocht! 10 weken

Wekelijks · 1 tot 10 uur
Stichting Het Begint met Taal

Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Je krijgt ondersteuning van ons team van coördinatoren, een e-learning en oefenmaterialen. Zo zorg jij ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn! Met Kletsmaatjes lanceert Stichting Het Begint met Taal een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Wekelijks spreken jij en een nieuwkomer af via online tools zoals Whatsapp of Zoom. Samen oefen je de Nederlandse taal en deel je wat je bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers. -Je bent Nederlands of woont al geruime tijd in Nederland -Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen -Je bent 1 uur per week beschikbaar voor 10 weken -Je bent digitaal vaardig (de videogesprekken vinden online plaats) -Je bent minimaal 16 jaar oud -Je hebt interesse in taal. Je hoeft geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren! Je krijgt: -Een mooie match! -Ondersteuning van een enthousiast team van coördinatoren voor al je vragen en advies -Voor vrijwilligers: een praktische e-learning, digitaal taalcoach-materiaal en interessante webinars Stuur een bericht als je interesse hebt om kletsmaatje te worden.

Mantelzorgvervangers gezocht (heel Nederland)
Overal

Mantelzorgvervangers gezocht (heel Nederland)

Eenmalig · 24 tot 100 uur
Stichting Handen in Huis

Mantelzorgers zorgen dag en nacht voor hun naaste. Dit vraagt veel van hen. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat ze af en toe een paar dagen weg kunnen om te ontspannen. Wij zoeken mensen die de mantelzorger willen vervangen. Iedere situatie is anders. Je mag zelf aangeven wat je wel of niet wil doen. Een vervanging duurt minimaal 3 dagen, inclusief de 2 tussenliggende nachten. Onze mantelzorgers wonen door heel Nederland. Het is belangrijk om er ook voor de thuisblijver een leuke tijd van te maken. Vaak is een uitstapje mogelijk. Als jij je herkent in het volgende profiel, zijn we op zoek naar jou! - Je bent minimaal18 jaar. - Je kunt een huishouden draaien. - Je kunt je inleven in de ander. - Je bent behulpzaam. - Je beheerst de Nederlandse taal. Waarom is het leuk om bij ons vrijwilliger te worden? - Je betekent veel voor een mantelzorger. - Je bepaalt zelf wanneer of waar je een mantelzorger wil vervangen. - Je komt op de meest verrassende plekjes in Nederland. - Je ontvangt een dagvergoeding. - Je reiskosten worden vergoed. - Je bent verzekerd. Ben je enthousiast en heb je nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!
Online / via de telefoon

Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 40 uur
Balans, vereniging voor ouders

Balans is een vereniging voor ouders van kinderen met allerlei extra ondersteuningsvragen. Zoals autisme, hoogbegaafdheid of dyslexie. Onder andere helpen we ouders aan onze gratis advieslijn en met onze webinars en bijeenkomsten. Aan de advieslijn zitten ervaringsdeskundige ouders die veel weten van passend onderwijs en jeugdhulp/-zorg. Wil jij ook andere ouders verder helpen met jouw kennis en ervaring? Meld je dan aan en ga eens vrijblijvend in gesprek met onze coördinatoren Claudette en Karin. Zo kun je kijken of het vrijwilligerswerk voor Balans ook iets voor jou is. Ieder uurtje dat vrijwilligers zich voor ons willen inzetten is er één, en vele handen maken licht werk. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar vrijwilligers voor onze advieslijn en in de regio’s. Maar je kunt ook helpen met bijvoorbeeld de ledenadministratie, marketing, lobby of technische ondersteuning. Helpen bij de advieslijn kan prima vanuit je eigen huis. De advieslijn is op specifieke tijden bereikbaar, maar je kunt ook ouders later terugbellen of per e-mail op een vraag reageren. Via deze link vind je meer informatie: [website verborgen]/ Meteen aanmelden voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan door het invullen van dit formulier: [website verborgen]

Hou jij van een gezellige babbel?
Online / via de telefoon

Hou jij van een gezellige babbel?

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 2 uur
Lach-Medicijn

Dan is dit vast iets voor jou! Dit kun je gewoon tussendoor doen, als het je uitkomt! Ik ben Marja van Lach-Medicijn (zie onze pagina op fb, daar staat ook de site), een telefonische hulpdienst voor wie behoefte heeft aan een gezellige babbel (niet per se lachen, hoor, maar dat mág natuurlijk wel!). Iemand die even wat steun nodig heeft in de vorm van een gezellige babbel, vraagt bijv. "wie kan rond 14u?" in de telegramgroep (daar dat kan nl. onder pseudoniem en zonder telefoonnummer!). Iemand die tijd heeft, reageert met: "ik kan dan". De vrager neemt dan op de afgesproken tijd contact met je op (zonder dat je je nr hoeft te geven!), Om ervoor te zorgen dat het een positief, constructief gesprek blijft, volg je het protocol: zie de protocol pagina op onze site. Lijkt het jou fijn om daarbij aan te haken? Mss kijk je eens op de site? Leuk feitje: wie als vrijwilliger werkt bij Lach-Medicijn mag zelf ook om een babbel vragen, mocht je daar eens behoefte aan hebben! Misschien zien we elkaar in de wachtkamer van Lach-Medicijn voor een kennismakingsgesprek? Mvg, Marja van Lach-Medicijn

(kleine) groepen