Assistent teamleider Egelopvang

Assistent teamleider Egelopvang

Regelmatig
Zenderwijk en Bovenweg
  • Dierenverzorging
  • Tuin, dieren & natuur

Wij zoeken een fijne collega die op maandag de teamleider/dagleider een dag kan bijstaan. Hou je van dieren, werk je graag samen met collega’s en vind je het leuk een team aan te sturen, dan ben je welkom bij ons!
Onze opvang is 7 dagen per week geopend en per dag wordt het team aangestuurd door een dagleider/hoofd dierverzorger. Als assistent dagleider ben je de rechterhand van de dagleider.

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met de dagleider de dag aanstuurt en goede contacten onderhoudt met de teamleden. Je bent bereid om samen te werken en niet bang voor een drukke dag waarop van alles tegelijk gebeurt. Na een inwerkperiode willen wij ernaar toe werken, dat je bv in vakantieperiodes de dagleider zelfstandig kan vervangen.
Onze werktijden zijn van 09.00 uur tot 17.30 uur, met een bereikbaar tot 20.00 uur, 7 dagen per week. In ons hoogseizoen, oktober tot eind december, kan het zijn dat de werktijden afwijken.

Het werk van onze vrijwilligers dierverzorging bestaat uit het verzorgen van de egels en hun verblijven. De verblijven worden elke dag schoongemaakt en wordt het voer ververst. De egel wordt door de verzorgers bekeken en gewogen. De gegevens worden bijgehouden in het dossier van de betreffende egel.
Het voorbereiden van het voer en af en toe een flesje toedienen, hoort ook bij de taken van de verzorgers. De huishoudelijke taken, zoals bijvoorbeeld de was, schoonmaak, verdelen wij onderling.
De dagleider houdt hier de controle over. Als assistent dagleider bied je steun aan de dagleider in deze taken.
De dagleider is contactpersoon voor particulieren en Dierenambulances, aan de telefoon en in de opvang. Hierbij zal je ook assisteren.

De egel is een beschermde diersoort. Stichting Egelopvang Midden Nederland vangt jaarlijks ongeveer 1000 gewonde, verzwakte en verweesde egels op met als doel ze terug te plaatsen in de natuur. Van september tot half december is het de drukste tijd op onze opvang in Huizen. Als team werken wij er hard aan om te zorgen dat de onder onze zorg staande egels weer uitgezet kunnen worden in de natuur. Voor zo’n driekwart van de egels kunnen wij dat ook daadwerkelijk waar maken. Dat geeft heel veel voldoening!

Ervaring met egels is niet noodzakelijk. Onder begeleiding van onze ervaren krachten helpen wij jou om ervaring op te doen in al je taken en kennis te maken met de verzorging van de egel.

Wij hopen je interesse te hebben opgewekt! Je zal deel gaan uitmaken van een gezellige egelfamilie, zoals onze vrijwilligers vaak zeggen. Vanuit diverse hoeken horen wij dat ons werk zo waardevol is, super fijn om te horen.

  • De vraag van Susan is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Huizenvoorelkaar
  • Susan is eerder via deze website geholpen
  • Susan heeft 4 aanbevelingen ontvangen
Laat Susan weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Assistent teamleider Egelopvang" van Susan.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Huizenvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Susan is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Huizenvoorelkaar
  • Susan is eerder via deze website geholpen
  • Susan heeft 4 aanbevelingen ontvangen

Meer vragen van Susan namens Stichting Egelopvang Midden Nederland

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Vrijwilliger fondsenwerving Zenderwijk en Bovenweg Financiën & fondsenwerving
  Vrijwilliger social media Zenderwijk en Bovenweg Marketing & communicatie, Media & design
  Vrijwilliger educatie Zenderwijk en Bovenweg Training & scholing