Vluchtelingencoach gezocht!

Vluchtelingencoach gezocht!

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Zenderwijk en Bovenweg
Categorie:
Administratie, Vluchtelingenondersteuning
Tip anderen via:

VluchtelingenWerk HBEL voert in opdracht van de gemeente Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren de maatschappelijke en juridische begeleiding uit van vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders).

Voor onze locatie in Huizen zijn we op zoek naar een vluchtelingencoach (vrijwillig).

Wat ga je doen?

Als vluchtelingencoach begeleid je vluchtelingen vanaf hun eerste dag in de gemeente. Van hen wordt verwacht dat zij zo snel mogelijk zelfstandig meedoen in de maatschappij. Jij ondersteunt bij het aanvragen van diverse voorzieningen. Je geeft uitleg over procedures en regels, maar ook over praktische zaken. Je bied een luisterend oor bij problemen en verwijst indien nodig door naar andere organisaties.

Hoe ziet je dag eruit?

09.30: Je bent ruim voor je eerste afspraak op kantoor om het laatste nieuws te bekijken op intranet. Ondertussen geniet je van een kopje koffie die de teamleider voor je heeft gezet. Met een collega bespreek je een andere afspraak die je later op de dag hebt.

10.00: De eerste afspraak van de dag. Samen met een collega verzorg je de huisvesting van een moeder met jonge kinderen uit Syrie. Eerst ga je samen naar de woning om het huurcontract te tekenen, daarna vraag je op kantoor onder andere de uitkering aan. Na een paar uur zijn alle formulieren ondertekend en hebben jullie alles kunnen uitleggen. Tijd voor de lunch!

13.00: Je volgende clienten staat voor de deur. Voor deze Afghaanse familie ga je hulp vragen bij de Voedselbank. Je checkt inkomsten en uitgaven en vult deze in op het digitale formulier. Daarna neem je de brieven door die de familie heeft meegenomen. Je merkt dat je eigenlijk nog niet zoveel weet over de Afghaanse cultuur, daarom meld je je aan voor de landendag Afghanistan die landelijk wordt georganiseerd.

14.00: Je laatse afspraak voor vandaag! Een jongeman uit Eritrea wil gaan studeren. Je laat zien hoe hij zelf studiefinanciering kan aanvragen en vertelt over de voor- en nadelen van een lening. Daarna mail je de gemeente of zij kunnen helpen met het vinden van een baantje. Tot slot maak je een notitie van de afspraak in het registratiesysteem op de computer.

15.15: De dag zit erop. Je praat nog even na met de teamleider over de huisvesting en verstuurt de laatste mailtjes voor vandaag. Volgende week ben je er niet, dan volg je de basiscursus voor nieuwe vluchtelingencoaches. Tot over twee weken!

Word jij onze nieuwe collega? Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • De vraag van Collin is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Huizenvoorelkaar
  • Collin is eerder via deze website geholpen
Laat Collin weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo VluchtelingenWerk Huizen
Geplaatst door:
Profielfoto van Collin
85% profielsterkte
  • De vraag van Collin is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Huizenvoorelkaar
  • Collin is eerder via deze website geholpen