csrf
Huizenvoorelkaar logo
Huizenvoorelkaar

Coordinator Uitgiftepunt Voedselbank Soest

Ben je graag onder de mensen? Haal je voldoening door iets te betekenen voor een ander? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kom jij ons helpen door er voor te zorgen dat het uitdelen van de voedselpakketten goed verloopt? Voor dit betekenisvolle en zinvolle werk zoeken wij een Coordinator voor het uitgiftepunt in Soest. Samen met een team van 15 vrijwilligers waaraan je leiding geeft, ben je verantwoordelijk voor het uitgiftepunt in Soest. Iedere dinsdag tussen 14.30 en 16.00 uur komen er ca. 90 gezinnen pakketten ophalen. Naast het uitdelen van de pakketten, zorg je ook voor de benodigde aandacht voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Tevens heb je regelmatig contact met de vrijwilligers van regiokantoor in Huizen en overleg met de coördinatoren van de andere uitgiftepunten. Je legt verantwoording af aan de Algemeen Coördinator. We verwachten dat je op een plezierige manier leiding geeft en wanneer het nodig is besluitvaardig en daadkrachtig te werk gaat. Je werkt hard mee met je team om de uitgifte succesvol te laten verlopen. Met het juiste gevoel, met respect en oog voor de behoefte van de klant ga je om met onze kwetsbare doelgroep en kan daarbij grenzen stellen indien nodig. Wil jij het verschil maken en ben je gedreven ten aanzien van onze doelgroep, ben je iedere dinsdag beschikbaar van 12.00 uur tot ca. 17.00 uur, kom dan werken binnen ons team van enthousiaste vrijwilligers. Help jij ons door te gaan met ons werk en ben je na dit gelezen te hebben enthousiast geworden? Stuur dan een email met je motivatie en gegevens naar Isabelle en Ineke op [e-mailadres verborgen] zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakings- gesprek. Wij kijken uit naar je reactie!

Lees meer

structureel

Havengebied

Gastvrijheid & horeca
Projectcoördinatie

Beschrijving

Ben je graag onder de mensen? Haal je voldoening door iets te betekenen voor een ander? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kom jij ons helpen door er voor te zorgen dat het uitdelen van de voedselpakketten goed verloopt? Voor dit betekenisvolle en zinvolle werk zoeken wij een Coordinator voor het uitgiftepunt in Soest.

Samen met een team van 15 vrijwilligers waaraan je leiding geeft, ben je verantwoordelijk voor het uitgiftepunt in Soest. Iedere dinsdag tussen 14.30 en 16.00 uur komen er ca. 90 gezinnen pakketten ophalen. Naast het uitdelen van de pakketten, zorg je ook voor de benodigde aandacht voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Tevens heb je regelmatig contact met de vrijwilligers van regiokantoor in Huizen en overleg met de coördinatoren van de andere uitgiftepunten. Je legt verantwoording af aan de Algemeen Coördinator.

We verwachten dat je op een plezierige manier leiding geeft en wanneer het nodig is besluitvaardig en daadkrachtig te werk gaat. Je werkt hard mee met je team om de uitgifte succesvol te laten verlopen. Met het juiste gevoel, met respect en oog voor de behoefte van de klant ga je om met onze kwetsbare doelgroep en kan daarbij grenzen stellen indien nodig.

Wil jij het verschil maken en ben je gedreven ten aanzien van onze doelgroep, ben je iedere dinsdag beschikbaar van 12.00 uur tot ca. 17.00 uur, kom dan werken binnen ons team van enthousiaste vrijwilligers.
Help jij ons door te gaan met ons werk en ben je na dit gelezen te hebben enthousiast geworden?

Stuur dan een email met je motivatie en gegevens naar Isabelle en Ineke op [e-mailadres verborgen] zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakings- gesprek. Wij kijken uit naar je reactie!

Praktische informatie

Locatie

Havengebied

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Voedselbank Gooi en Omstreken

Huizen

Medewerker Scholenteam Voedselbank

Voedselbank Gooi en Omstreken

Heb jij affiniteit met de doelstelling van de Voedselbank en vind je het leuk deze over te brengen aan jongeren? Dan zoeken we jou voor ons scholenteam van de Voedselbank Gooi en Omstreken. Het scholenteam is verantwoordelijk voor het geven van voorlichting en het organiseren van inzamelingsacties op scholen binnen onze regio. Voor het geven van deze voorlichting/presentaties op zogenaamde goede doelenmarkten zoeken wij iemand die kan assisteren. Versta jij de kunst om jongeren met een presentatie te bereiken? En ben jij enthousiast hiervoor? Lees dan gauw verder of neem direct contact met ons op. Dit ga je doen: • In overleg met de voorzitter van het scholenteam, word jij ingezet bij het geven van presentaties/ voorlichting. • je inventariseert wat de inhoud moet worden van de presentatie en stemt folders/ flyers hierop af. • de presentatie wordt tijdens een gastles gegeven. • je stemt af met de school hoeveel tijd er beschikbaar is en wat voor soort actie er plaats moet vinden: het inzamelen van goederen, een sponsorloop of inzamelen van statiegeld. • je bent het 1e aanspreekpunt voor de school en overlegt over het aantal leerlingen dat ingezet gaat worden en welke producten er nodig zijn voor de Voedselbank. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kratten die door onze afdeling Logistiek en Transport worden gebracht en gehaald. • je zet daar waar nodig media in: schoolkrant, nieuwsflits, facebook. Dit is jouw profiel: • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. • je bent accuraat. • je bent bekend met Excel en Word. • je vindt het leuk om een presentatie, gastlessen of voorlichting te geven en hebt het talent om onze missie over te brengen aan jongeren. Wij bieden je: De kans een bijdrage te leveren aan een relevant doel in een team van enthousiaste collega’s. Werkzaamheden kunnen eventueel deels vanuit huis worden gedaan. Help jij ons door te gaan met ons werk? Mail dan je reactie naar Ineke en Isabelle via HRM@voedselbankgooi.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen en je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Als je eerst nog vragen hebt, bel ons dan op 035-5339778 of kijk op www.voedselbankgooi.nl. Wij kijken uit naar je reactie en nemen contact met je op!

Structureel
Huizen

Lid PR Commissie

Voedselbank Gooi en Omstreken

Ben je graag onder de mensen en haal je voldoening door iets te betekenen voor een ander? Dan zijn wij op zoek naar jou. Voedselbank Gooi & Omstreken is een vrijwilligersorganisatie die enerzijds ondersteuning biedt aan mensen die tijdelijk een gebrek hebben aan voldoende inkomen en anderzijds het voorkomen van voedselverspilling. Zo brengen wij overschot en gebrek aan voedsel bij elkaar. We zijn gevestigd te Huizen en hebben uitgiftepunten in Baarn, BEL gemeenten, Hilversum, Soest en Weesp. Per direct zijn wij op zoek naar een : Lid PR-commissie (onbetaald vrijwilligerswerk) De PR-commissie zet zich in voor de volgende taken: • Het onderhouden van relaties met relevante media • Aandacht genereren in de (sociale) media • Opstellen van persberichten • PR materiaal ontwikkelen en up to date houden zoals de website en folders • De buitenwereld informeren Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die zich flexibel in kan zetten en affiniteit heeft met het werk van de Voedselbank. De werkzaamheden kunnen in principe vanuit huis plaatsvinden, waarbij het wel noodzakelijk is om op regelmatige basis op het kantoor (centrale loods) in Huizen te zijn, in ieder geval maandelijks voor de vergadering van de PR-commissie. Belangrijk is dat je goede, leuke en wervende teksten kunt schrijven en ervaring hebt met PR. Daarnaast is het prettig als je kennis hebt van de processen bij de Voedselbank (of deze snel kan leren kennen). Help jij ons door te gaan met ons werk en ben je na dit gelezen te hebben enthousiast geworden? Stuur dan een email met je motivatie en gegevens naar Isabelle en Ineke op hrm@voedselbankgooi.nl zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Wij kijken uit naar je reactie!

Structureel
Huizen

Medewerker moestuin

Voedselbank Gooi en Omstreken

ZIN OM JE GROENE VINGERS AAN HET WERK TE ZETTEN IN DE VOLKSTUIN VAN DE VOEDSELBANK? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Samen met andere tuinliefhebbers ga je aan de slag in onze moestuin in Huizen. Het seizoen dat er in de moestuin gewerkt wordt, loopt t/m oktober. Je werkzaamheden bestaan uit aanplanten, oogsten, schoffelen, wieden, water halen en geven. Het resultaat is dat er lekker verse groenten in de voedselpakketten terecht komen die worden uitgegeven op onze verschillende uitgiftepunten in het Gooi. Houd je ervan om te tuinieren en vind je het waardevol tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de Voedselbank? Wij zoeken iemand voor 1 of 2 dagdelen per week. Per keer zijn we tussen de 2 tot 4 uur bezig, afhankelijk van het weer en van wat er moet gebeuren. Oogsten doen we op donderdagochtend, zodat de producten heerlijk vers bij onze klanten terecht komen. Wij bieden je: De kans om je hobby uit te oefenen in een mooie grote volkstuin in Huizen. In een divers team kun je lekker in de open lucht bezig zijn, genieten van het mooie weer met een aangenaam gezelschap bestaande uit verschillende achtergronden. Tegelijkertijd lever je met dit vrijwilligerswerk een bijdrage aan een goed doel. Heb jij zin het team van de moestuin te komen aanvullen? Stuur dan een bericht, dan nemen we snel contact met je op. Wij kijken uit naar je reactie!

Structureel
Huizen

Meewerkend Manager Magazijn

Voedselbank Gooi en Omstreken

In ons magazijn in Huizen bereiden we de uitgifte voor van voedselpakketten voor ca. 390 gezinnen uit Huizen, Hilversum, Weesp, BEL, Soest en Baarn. Dit doe je samen met een aantal vrijwilligers op ons regiokantoor vlakbij de haven in Huizen. Voor dit betekenisvolle en zinvolle werk zoeken wij een MEEWERKEND MANAGER MAGAZIJN Als manager geef je leiding aan een leuke groep collega vrijwilligers, maar helpt net zo hard mee. Je zorgt er voor dat onze klanten iedere week een gezond en volledig voedselpakket ontvangen. Jij hebt zicht op de voorraden en denkt mee welke producten moeten worden uitgegeven of wat bewaard dient te worden. Hierbij houd je rekening met de richtlijnen van voedselveiligheid. Ben je op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur beschikbaar en ben je iemand die graag samen werkt en gedreven is ten aanzien van onze doelgroep, kom dan werken binnen ons team van enthousiaste vrijwilligers. Help jij ons door te gaan met ons werk en ben je na dit gelezen te hebben enthousiast geworden? Stuur dan een email met je motivatie en gegevens naar Isabelle en Ineke zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakings- gesprek. Wij kijken uit naar je reactie!

Structureel
Huizen

Chauffeur

Voedselbank Gooi en Omstreken

In ons magazijn in Huizen bereiden we de uitgifte voor van voedselpakketten voor ca. 390 gezinnen uit Huizen, Hilversum, Weesp, BEL, Soest en Baarn. Deze voedselpakketten worden door de chauffeurs naar de verschillende uitgiftepunten gebracht. Voor dit betekenisvolle en zinvolle werk zoeken wij op vrijdag van 07.45 tot ongeveer 13.00 uur: CHAUFFEUR / BIJRIJDER Als chauffeur ben je een belangrijke schakel in onze organisatie en een visitiekaartje bij onze sponsoren. Je haalt samen met een collega goederen op met onze vrachtwagens bij donateurs en brengt goederen naar de uitgiftepunten. Hoewel er voldoende hulpmiddelen zijn zoals rolmateriaal, pompwagens en een palletheffer, moet er ook ook getild worden bij het bevoorraden van de uitgiftepunten. Fysiek moet je als chauffeur hier toe in staat zijn. Verder ben je in het bezit van een BE rijbewijs en liefst flexibel inzetbaar. Wil jij het verschil maken, ben je een samenwerker en ben je betrokken, gedreven ten aanzien van onze doelgroep, kom dan werken binnen ons team van enthousiaste vrijwilligers. Help jij ons door te gaan met ons werk en ben je na dit gelezen te hebben enthousiast geworden? Stuur dan een email met je motivatie en gegevens naar Isabelle en Ineke zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakings- gesprek. Wij kijken uit naar je reactie!

Structureel
Huizen

Grafisch Vormgever

Voedselbank Gooi en Omstreken

Haal je voldoening door iets te betekenen voor een ander? Ben je creatief, heb je een vlotte pen en werk je graag samen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Kom jij ons helpen Voedselbank Gooi & Omstreken te promoten? Voor onze afdeling PR zoeken wij een Grafisch Vormgever (onbetaald vrijwilligerswerk). Als Grafisch Vormgever heb je de volgende taken: • Vormgeven van onze publiciteit in onze huisstijl; ontwikkeling en ontwerp van allerlei posters, flyers, nieuwsbrieven, kaartjes, advertenties, enz. • Medebeheerder van onze website • Bijwonen van de pr-vergaderingen • Meedenken over opstellen en verspreiden van persberichten • PR materiaal bedenken en laten ontwikkelen voor o.a de website en folders • Mee-ontwikkelen en uitvoeren van een PR-strategie en –plan Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die samen met onze huidige vormgever de publiciteit van de Voedselbank wil verzorgen. Je hebt het liefst een grafische achtergrond en bent thuis in de computerprogrammatuur en technische ins en outs die in de grafische industrie en -studio's gebruikelijk zijn zoals Adobe CS, Quark Xpress en Photoshop. Deze kennis is nodig om snel te kunnen leren werken met onze huidige (gratis) programmatuur: Scribus 1.5.7, GIMP, Inkscape en Acrobat Professional. Help jij ons door te gaan met ons werk en ben je na dit gelezen te hebben enthousiast geworden? Stuur dan een email met je motivatie en gegevens zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Huizen

Magazijn medewerker

Voedselbank Gooi en Omstreken

WIL JIJ ONZE KLANTEN VAN DE VOEDSELBANK ONDERSTEUNEN IN ONS MAGAZIJN??? In ons magazijn in Huizen bereiden we de uitgifte voor van voedselpakketten voor ca. 390 gezinnen uit Huizen, Hilversum, Weesp, BEL, Soest en Baarn. Dit doe je samen met een aantal collega vrijwilligers op ons regiokantoor vlakbij de haven in Huizen. Voor dit betekenisvolle en zinvolle werk zoeken wij op woensdag van 10.00 tot ongeveer 14.00 uur een: MAGAZIJN MEDEWERKER Samen met een gezellig team, bekijk je alle producten die wij gedoneerd krijgen en beslis je welke producten worden uitgegeven. Je maak de kratten met voedsel klaar die naar de uitgiftepunten gaan alwaar onze klanten hun voedselpakket ophalen. Wil jij het verschil maken, ben je een samenwerker en ben je betrokken, gedreven ten aanzien van onze doelgroep, kom dan werken binnen ons team van enthousiaste vrijwilligers. Help jij ons door te gaan met ons werk en ben je na dit gelezen te hebben enthousiast geworden? Stuur dan een email met je motivatie en gegevens naar Isabelle en Ineke op hrm@voedselbankgooi.nl zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakings- gesprek. Wij kijken uit naar je reactie! Voedselbank Gooi & Omstreken – 1271 EC Huizen –

Structureel

Anderen bekeken ook

Eemnes, Huizen

Vrijwilliger Kledingafdeling Winkel

KringloopCentrum Eemnes- Huizen

Vind je mode leuk, ben je creatief en kom je graag in contact met mensen, dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij zijn voor onze vestigingen in Eemnes en Huizen op zoek naar enthousiaste dames of heren die het leuk vinden om met kleding bezig te zijn. Je zorgt dat de kleding en accessoires in onze winkel aangevuld worden en helpt de klanten. Daarnaast houdt je ook de winkel netjes. Ivm. klantencontact werk je nauwkeurig en ben je correct in kleding en gedrag. Je komt in een gezellige groep terecht en hebt veel contact met de andere afdelingen. Wij werken van maandag t/m zaterdag. Wij vinden het fijn als je een paar dagdelen per week bij ons komt werken. Je krijgt ook een onkostenvergoeding van € 1.75 per uur.

Structureel
Jongeren
Eemnes, Huizen

Vrijwilliger Inbreng Goederen

KringloopCentrum Eemnes- Huizen

Wij zoeken enthousiaste dames en heren die hun handen uit de mouwen durven te steken. Je sorteert de binnengebrachte goederen en bent behulpzaam met het in en uit laden van de goederen. Je bent nauwkeurig en correct in gedrag i.v.m. klantencontact. Je komt in een gezellige groep terecht en hebt veel contact met andere afdelingen. Wij werken van maandag t/m zaterdag. Wij vinden het fijn als je een paar dagdelen per week bij ons wil werken. Je krijgt ook onkostenvergoeding van € 1.75 per uur.

Structureel
Jongeren
Huizen, Hilversum

Gastvrouw/heer bij de polikliniek

Merem

Jij bent het aanspreekpunt bij de polikliniek van Merem het revalidatie centrum in Hilversum aan de Soestdijkerstraatweg 129. Hier komen longpatiënten voor een afspraak. Je staat patiënten te woord, zorgt voor koffie/ thee, maakt hen vertrouwd met de ruimtes en wegwijs waar welke behandelaar zit. Sommige patiënten moeten worden ingeschreven. Je helpt bij de intake en wijst vervolgens de weg. Het is fijn als je hen op weg helpt en bijvoorbeeld helpt met het uitpakken van de koffers. Iedere patiënt krijgt ook een scootmobiel. Hierbij geef je een korte training. Hier wordt je zelf ook in getraind. We zoeken nieuwe collega's op maandag, dinsdag en donderdag. Tijden zijn van 09:30 tot 15:30 uur. Je werkt samen met een collega. Je werkt in een enthousiast team van beroepskrachten en vrijwilligers. Je kunt goed luisteren naar anderen, kunt je goed inleven in de situatie van de patiënten en hebt daar geen eigen oordeel over. Je bent geduldig, hebt een positieve houding en kunt omgaan met de verschillende zorgvragen van soms moeilijk sprekende patiënten. In verband met patiëntengroep is roken en het dragen van sterke parfum niet toegestaan. Er is een reiskostenvergoeding (een bedrag per kilometer).Ook zetten we de vrijwilligers regelmatig in het zonnetje met bijvoorbeeld een Nieuwjaarsbijeenkomst of een etentje. Maar nog leuker is onaangekondigd. Ervaar het zelf!

Structureel
Huizen

Mag een anderstalige elke week met u praten?

Gilde Samenspraak Gooi Noord

SamenSpraak brengt Nederlandssprekende en anderstalige bijeen om alledaagse gesprekken te oefenen en leren over de "Nederlandse taal en cultuur" en over de cultuur van de anderstalige. Thuis of in de bibliotheek 1x per week een uur met als doel vergroten van de spreekvaardigheid; spreekangst overwinnen en een perspectief bieden op de arbeidsmarkt. Bent u graag bezig met taal en cultuur? Spreekt het u aan om met een anderstalige te praten? Dan is Samen Spraak iets voor U! Begeleiding en ondersteuning is aanwezig,wij helpen u graag op weg.....

Structureel
Huizen

Gastvrouw/gastheer bij de speeltrein gezocht

Speelotheek 't Gooi

Stap je in bij de Speeltrein? Op maandagmorgen is er in de Speel-O-theek/bibliotheek Huizen van 10:00 tot 11:30 een gezellige ochtend voor ouders/opvoeders om met hun kind te komen spelen. De ochtend bestaat uit een vrij speelmoment, pauze en een activiteit. Dit laatste kan bijvoorbeeld een eenvoudig knutselwerkje zijn of voorlezen door een vaste vrijwilliger. Spreekt het jou aan om activiteiten te bedenken voor peuters en vind jij het leuk om gastvrouw/gastheer te zijn? Je helpt bij het uitkiezen van speelgoed, schenkt drinken in en maakt er een gezellige ochtend van, samen met de andere gastvrouw. We vinden het fijn als je ook af en toe mee wilt helpen bij de uitleen van de Speel-O-Theek, zodat je het speelgoed en de ruimte goed leert kennen. Je bent onderdeel van het team van de speeltrein en als je dat wilt ook van het team van de Speel-o-theek, je wordt goed ingewerkt en je hebt als het goed is een hele leuke ochtend. Spreekt dit jou aan? Bernadet van Versa Welzijn kijkt uit naar jouw reactie. Reageer ook gerust als jij niet iedere week, maar bijvoorbeeld eens per 2 of 3 weken beschikbaar bent

Structureel
Jongeren
Huizen, Blaricum, Gooise Meren

It takes two to tandem!

Koninklijke Visio locatie Bovenweg

Heerlijk de wind door je haren in het voorjaar! Heb je een uurtje vrij en hou je van fietsen? Spring dan bij Visio op de (e-)tandem of duofiets samen met een van de cliënten met een visuele beperking. Geniet jij net als onze cliënten van de buitenlucht? Dan komen wij, Tanja en Kristel, graag met je in contact. Samen met jou en de cliënt kijken wij naar een geschikte tijd en frequentie om te fietsen. Dit kan doordeweeks, 's avonds of in het weekend zijn, om de week of eens per maand, dat wat past in jouw agenda! Tot snel!

Structureel
Huizen, Blaricum

Maatschappelijke stage middelbare school

Koninklijke Visio locatie Bovenweg

Heb je nog uren die je moet maken voor je maatschappelijke stage op school. En wil je gezelligheid beleven met cliënten met een visuele en verstandelijke beperking? Samen kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Je bent welkom in vakanties, doordeweeks, in de avonduren of in het weekend. Je kunt bij de dagbesteding meehelpen met muziek maken, radio maken, pottenbakkerij ondersteunen of bij cluster inpak helpen. Wil je in het weekend pannenkoeken bakken voor een woning, spelletjes doen, muziek maken? Of wandel mee met de avond4daagse. Keuze genoeg! De cliënten zien je graag komen!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Huizen

Bestuurslid Huizer geschiedenis gezocht!

Historische Kring Huizen

Ben jij begaan met de geschiedenis van Huizen en heb je hart voor Huizer historisch erfgoed? Dan is de Historische Kring Huizen een interessante optie voor jou. Wij zoeken een collega bestuurslid, die de vereniging in de komende jaren op inhoudelijk vlak verder gaat ontwikkelen. Wie zijn wij? Sinds 1979 bevorderen wij het behoud van historisch erfgoed, doen wij onderzoek en inspireren wij iedereen door middel van lezingen, publicaties, fiets- en wandeltochten etc. De Historische Kring Huizen behoort tot de culturele basisinfrastructuur van de gemeente Huizen die de huisvesting van de vereniging financiert en daarnaast een meerjarige subsidie heeft toegekend om activiteiten te organiseren. De vereniging fungeert ook als kennisinstelling en verbinder voor zowel professionele erfgoedinstellingen als amateur erfgoed liefhebbers. De vereniging heeft de culturele ANBI-status en telt op dit moment circa 350 leden. Wat ja je doen? Er zijn veel vraagstukken waar we op dit moment nog geen antwoord op hebben en waarvoor we graag een visie zouden willen ontwikkelen. Zoals, hoe verhouden we ons tot erfgoedbehoud in Huizen? Willen we gehoor geven aan de oproep van de erfgoedvereniging Heemschut om mee te praten over het omgevingsplan voor Huizen en zo ja hoe? Welke onderwerpen verdienen meer onderzoek? Wat wordt de volgende boekenpublicatie van de Historische Kring Huizen? Hoe kunnen we onderzoekvrijwilligers het beste begeleiden? Willen we meer sturend optreden wat betreft artikelen voor onze kwartaalpublicatie en zo ja hoe? Wat hebben wij te bieden? Werken aan een levendig, cultuurhistorisch aanbod in Huizen biedt persoonlijke verrijking en voldoening. Je komt terecht in een kleine vrijwilligersorganisatie die nog volop in ontwikkeling is. Je hebt alle ruimte om je eigen visie op jouw portefeuille te ontwikkelen. Dit doe je samen met een betrokken bestuur en een gedreven team van vrijwilligers. Wij bieden een open, gezellige en leerzame omgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan de Historische Kring Huizen, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld later aan de slag gaan in de cultuursector dan biedt deze functie jou de mogelijkheid je netwerk uit te breiden en professionele ervaring op te doen. Reacties en procedure Wij staan open voor iedereen met of zonder veel ervaring om ons team te komen versterken. Dus wil je actief betrokken zijn in jouw gemeente, zoek je een maatschappelijke stage, ben je een gepensioneerde historicus, een student, ben je in-between jobs, of zoek je anderszins een zinvolle invulling van wat vrije uren? Stuur jouw motivatie als e-mail naar Pernelle Kriek, secretaris@historischekringhuizen.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je ook bellen met Pernelle via 035 6947598.

Structureel
Jongeren
Huizen

Enthousiaste wandelaar voor maandagochtenden

versa welzijn

Vanaf mei starten we met Wandel Challenge Huizen (WCH) weer met 20 weken begeleide wandelingen voor mensen die lekker buiten in de natuur willen bewegen. We wandelen op maandagochtend en woensdagavond in diverse natuurgebieden rondom Huizen, in groepen van verschillende niveaus (afstand/tempo). We doen dit samen met de Nationale Diabetes Challenge, maar iedereen, ook zonder diabetes, die wil werken aan de gezondheid is welkom. We hebben een enthousiast vrijwilligersteam waarvan sommigen het hele jaar door een groep begeleiden en anderen alleen de 20 weken in de zomer. We zoeken in verband met de jaarlijkse groei (dit wordt ons 6e jaar) nog extra begeleiders voor de maandagochtend. We verzamelen om kwart voor tien en wandelen vanaf tien uur 2 tot 7 kilometer in verschillende groepen. De startende wandelaars hebben het meeste baat bij extra ondersteuning, maar in de zomervakantie is het ook fijn als we reservebegeleiders hebben voor de langere afstanden. Wat kun je van ons verwachten? Allereerst natuurlijk een hele leuke vrijwilligersbaan, lekker buiten in onze mooie natuur rondom Huizen. Heel veel dankbare wandelaars en fijne teamgenoten. De sfeer in onze wandelgroepen is altijd goed, er is aandacht voor wat iedereen nodig heeft en wat haalbaar is, de deelnemers stimuleren elkaar en er wordt natuurlijk ook volop gezellig gekletst tijdens het wandelen en soms ook nog daarna bij een kopje koffie. Voor onze begeleiders is er de mogelijkheid om de opleiding tot Wandelbegeleider van de KWBN te volgen. En natuurlijk krijg je alle ondersteuning van onze ervaren begeleiders waarmee je zeker de eerste periode meeloopt in een groep. Als begeleider ben je vrijwilliger bij Versa Welzijn en dus ook welkom op onze gezellige vrijwilligersbijeenkomsten. De WCH organiseert in de loop van het jaar nog allerlei extra activiteiten zoals soepwandelingen, picknickwandelingen, workshopavond en een eindfeest. Niks verplicht maar je bent overal welkom! Wat verwachten we van jou? Dat je in elk geval in de periode van mei tot en met september het grootste deel van de maandagochtenden kan. Het is natuurlijk geen enkel probleem als je met vakantie gaat of een keer niet kan, dat kunnen we dan weer onderling opvangen. Dat je de wandelpaden rondom Huizen kent en het leuk vindt om zo nodig van te voren een wandeling uit te zetten. Dat je het leuk vindt om mensen te stimuleren en ondersteunen, maar ook om gezellig een kletspraatje met iemand te houden onderweg, want veel deelnemers doen ook mee vanwege het sociale aspect. Meer informatie over onze wandelgroepen vind je op onze website, google 'Wandel Challenge Huizen' en je vindt hem. Heb je interesse of wil je meer weten? We horen het graag!

Structureel
Huizen

Energiecoaches en de energietransitie

HuizenDuurzaam

De energiecoöperatie (door en voor bewoners) HuizenDuurzaam, wil met iedereen in Huizen werken aan een duurzame wereld. Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Samen een stap zetten naar een energie-neutrale wereld en een betaalbare energie-rekening! Wij doen huisbezoeken om thuis te helpen met opgeleide energiecoaches en geven voorlichtingsavonden. Dit doen we voor zowel koop- als huurwoningen. Als energie-coach krijg je een opleiding en kan je extra trainingen volgen. Ook kan je leren om warmtescans te doen, zodat je warmtelekken kan ontdekken in de winter. Laat ons ook gerust weten waar jouw kracht ligt, want er zijn veel meer opties om met duurzaamheid aan de slag willen. Help ons bijvoorbeeld om een informatie-avond op te zetten, haak een keer aan bij de fixbrigade (lekker klussen), kom op school mee les geven (met het bestaande programma KOMPAS op groen) of word de marketing-ster van HuizenDuurzaam! Laat ons weten waar jouw interesses liggen en voor een hoeveelheid uren in de week je iets wilt doen, dan vinden we vast iets wat bij jou past! HuizenDuurzaam biedt jou, zinvol werken in een leuk team vrijwilligers en de optie tot gratis opleidingen om samen verschil te maken voor een Duurzaam Huizen! Interesse en meer weten? Stuur ons een bericht.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen