csrf
Huizenvoorelkaar logo
Huizenvoorelkaar

Bent u graag bezig met taal en cultuur?

""Het is zo leuk om elke week in een informele setting te praten over alledaagse onderwerpen en tegelijkertijd iemand helpen met het oefenen van de Nederlandse taal" Het leren van de taal is een hele klus; vaak ontbreekt het taal leerders aan alledaagse contact met Nederlands sprekenden . Samen Spraak brengt Nederlandssprekenden een anderstaligen bij elkaar, gedurende een jaar spreek je elke week af of.. gaat iets leuks ondernemen.

Lees meer

structureel

Zenderwijk en Bovenweg

Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

""Het is zo leuk om elke week in een informele setting te praten over alledaagse onderwerpen en tegelijkertijd iemand helpen met het oefenen van de Nederlandse taal"
Het leren van de taal is een hele klus; vaak ontbreekt het taal leerders aan alledaagse contact met Nederlands sprekenden .
Samen Spraak brengt Nederlandssprekenden een anderstaligen bij elkaar,
gedurende een jaar spreek je elke week af of.. gaat iets leuks ondernemen.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Zenderwijk en Bovenweg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Huizen

Groene vingers? Kom helpen!

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar

Veel ouderen bewoners die langer thuis moeten blijven wonen vinden de tuin te zwaar worden. Ook mensen met een handicap of blessuren hebben daar moeite mee. Vind jij het heerlijk om in de tuin te werken en wil je een medebewoner af en toe helpen met onkruid weghalen, bloemetjes planten en heb je leuke ideeën voor de tuin? Kom helpen! De groen ploeg heeft altijd handen nodig! Vrijwilligerscentrale Huizen heeft gereedschap beschikbaar. Reageer als je wil helpen of als je vragen hebt naar Peter of Kristel.

Structureel
Jongeren
Huizen

Wandelvrijwilligers

Stichting Philadelphia Zorg De Amer

Je houdt van wandelen. Hoe leuk zou het zijn om een aantal mensen mee te nemen die ook van wandelen houden, maar dat niet alleen kunnen?! :) Voor de donderdagavond willen wij voor onze bewoners van de benedengroep een wandelgroep oprichten. Hiervoor zijn we op zoek naar meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om hierbij aan te sluiten. Hoe vaak je kan overleggen we graag met je. Er is veel mogelijk. Van één keer per week of twee weken of zelfs eens in de zoveel tijd. We hopen meerdere vrijwilligers te vinden zodat we met elkaar een wandelpoule kunnen maken, zodat we er een wekelijkse activiteit van kunnen maken! Dus: - zet jij je graag actief in? - Houd je van wandelen? - en heb je affiniteit met de doelgroep, mensen met een verstandelijke beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wat hebben wij te bieden: - een vrijwilligersovereenkomst waardoor je verzekerd bent voor aansprakelijkheid - korting op mode, elektronica, dagjes uit en meer via Philadelphia benefits at work - vrijwilligers ontvangen het jaarlijks eindejaarsgeschenk - een VOG verklaring omtrent gedrag - mogelijkheid tot deelname aan collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering van een collectieve zorgverzekering Echt iets voor jou? Ga jij de uitdaging aan om bij ons op de Amer vrijwilligerswerk te komen doen en help onze bewoners het beste uit hun zelf te halen? Dan horen wij graag van jou en maken we snel een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek. Als je nog vragen hebt, dan kun je contact opnemen met Rianne via onderstaande knop. De kennismakingsgesprekken zijn in overleg.

Structureel
Huizen

Vrijwilliger spelbegeleider scouting

Scouting Vasanta

Stel je voor: je staat midden in het prachtige bos van Huizen, omringd door de mogelijkheden van de natuur en de energie van kinderen en jongeren. Als begeleider van een opkomst bij een van onze speltakken, maak je deel uit van een team van gepassioneerde vrijwilligers. Samen bereiden jullie spannende avonturen voor, waarbij je de opkomst plant en na afloop samen evalueert. En het beste? We kijken samen welke speltak het beste bij jou past! Deze rol biedt niet alleen plezier en verrijking voor de kinderen, maar ook voor jou. Je ontwikkelt samenwerkingsvaardigheden, legt nieuwe sociale contacten, krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en beleeft gegarandeerd een gezellige zaterdag! Bij de Scouting bieden we diverse trainingen en cursussen aan via Scouting Nederland, zodat je altijd klaar bent voor het avontuur. zorgt voor een veilige omgeving en hebt een hart voor begeleiding van jongeren. Ben jij klaar om deel uit te maken van dit inspirerende avontuur? Neem contact op met Rianne en maak deel uit van ons fantastische team bij de Scouting! Elke zaterdag in de middag zijn de opkomsten. Het liefst zoeken we iemand die elke zaterdag kan helpen bij de opkomst, lukt dit niet dan komen we toch graag in contact om samen naar mogelijkheden te kijken.

Structureel
Jongeren
Huizen, Hilversum

Hulp bij de avondactiviteit

Merem

Één keer per maand vindt er op een (donderdag)avond een activiteit plaats. Dit is bij Merem Medische revalidatie in Hilversum aan de Soestdijkerstraat weg 129. Dit kan zijn: sjoelen, oud Hollandse spelletjes, koor, wandeling etc. Daarbij zorg jij voor koffie, thee en wat lekkers. Je maakt een praatje met patiënten of bezoekers, doet samen een spelletje, maakt de ruimte voor en na de activiteiten gezellig en helpt bij het opruimen. De avond duurt van circa 18:30 tot 21:00 uur. Je bent werkzaam in een enthousiast team van vrijwilligers. Je hebt aandacht voor patiënten en bezoekers, bent enthousiast en geduldig, bent geïnteresseerd in zorg en dienstverlening en bereid je hierin te verdiepen. In verband met patiëntengroep is roken en het dragen van sterke parfum niet toegestaan. Er is een reiskostenvergoeding (een bedrag per kilometer). En de vrijwilligers worden regelmatig in het zonnetje gezet met een Nieuwjaarsbijeenkomst of een etentje of iets onaangekondigd. Ervaar het zelf!

Structureel
Jongeren
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Eemnes, Huizen

Medewerker voor onze winkel

KringloopCentrum Eemnes- Huizen

Vind je het leuk in een winkel te werken? Wil jij voor ons aanspreekpersoon zijn in de winkel? Voor onze kringloopwinkels in Eemnes en in Huizen zijn we op zoek naar een medewerker voor de winkel. De werkzaamheden bestaat uit het aanvullen van de schappen en het op orde houden van de winkel ook kan je af en toe gevraagd worden om de kassa te bedienen. Met name op de maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag hebben we heel erg hard iemand nodig maar voor andere dagen of tijden ben je ook van harte welkom. Heb je zin om te komen werken in een gezellig team en hou je van een nette en opgeruimde winkel dan komen we graag met jou in contact. Je krijgt een onkosten vergoeding van 1,75 euro per uur.

Structureel
Jongeren
Huizen

Vrijwilliger social media

Stichting Egelopvang Midden Nederland

Egelopvang Midden Nederland is een stichting gericht op het opvangen van zieke, verzwakte en/of gewonde egels. We behandelen en verzorgen deze egels zodat ze weer gezond kunnen worden uitgezet in de natuur. Jaarlijks vangen we ruim 1100 egels op. We houden onze volgers graag op de hoogte van alles wat we doen om de egels te helpen. We doen dit via Facebook, Instagram en onze website, maar zien dat er veel meer uit te halen valt. Ben jij helemaal thuis in de wereld van sociale media en kan jij ons helpen ons publiek nog beter te bereiken? Dan zoeken we jou! We vragen een creatieveling met een zelfstandige werkhouding. Het gaat om een vrijwilligersfunctie van een paar uur per week. De egel is een prachtig dier, en het is fantastisch om samen een verschil te kunnen maken. We horen graag of je deel van ons team zou willen uitmaken. Heb je eerst nog vragen? Stel ze gerust!

Structureel
Huizen

Chauffeur voor jongere

Leger des Heils Midden-Nederland

Vind jij het leuk om een jongen van 14 jaar van A naar B te vervoeren en wil je graag iets betekenen voor één van onze jongere? Dan zien we graag je reactie tegemoet! Wat ga je doen? Voor een beleefde jongen van 14 jaar zijn wij op zoek naar een chauffeur die eens in de week deze jongen kan brengen naar therapie en weer ophalen. Hij woont in een gezinshuis en gaat elke dinsdagochtend om 10 uur in Hilversum naar therapie. Deze jongen maakt makkelijk contact en houdt o.a. van gamen. Zou jij wat willen betekenen voor de jongen en heb je een eigen auto tot je beschikking? Dan komen wij graag met jou in contact! Dit ben jij - Je hebt affiniteit met jongeren; - Je bent beschikbaar op dinsdagochtend; - Je hebt respect voor andere normen en waarden; - Je hebt een rijbewijs; - Je bent zelfstandig en flexibel; - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over het Leger des Heils Gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij meerdere jeugdigen tussen de 2 en 18 jaar worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders zijn professioneel en goed opgeleid. Samen met de intensieve ondersteuning van een multidisciplinair team (waaronder een gedragswetenschapper en een gezinscoach) kunnen zij de hulp en begeleiding die nodig is voor de jeugdigen optimaal vorm geven. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Huizen

Bestuurslid communicatie

Historische Kring Huizen

Communicatie talent gezocht! Ben jij handig met schrijven en heb je hart voor Huizer historisch erfgoed? Dan is de Historische Kring Huizen (HKH) een interessante optie voor jou. Wij zoeken een collega bestuurslid, die de vereniging en al zijn activiteiten in Huizen en omgeving bekender gaat maken en die de communicatie met onze leden verbetert. De HKH is een vereniging, die lezingen, fiets- en wandeltochten organiseert en een eigen tijdschrift uitgeeft. Om al deze prachtige activiteiten wat meer onder de aandacht te brengen zoeken we jou! Wat ja je doen? Communicatie staat bij ons nog echt in de kinderschoenen. En het leuke is, jij mag zelf bepalen waarmee je begint. We zouden bijvoorbeeld graag een nieuwsbrief voor onze 350 leden willen hebben of een folder over de HKH. Maar wellicht wil je liever eerst met onze social media aan de slag? Wij zijn tevreden met elke kleine stap, die we gaan zetten richting een betere communicatie. Je zult gemiddeld 2 uur per week bezig zijn voor de vereniging. En uiteraard is het aan jou om deze tijd te plannen naar eigen inzicht en beschikbaarheid. Wat hebben wij te bieden? Werken aan een levendig, cultuurhistorisch aanbod in Huizen biedt persoonlijke verrijking en voldoening. Je komt terecht in een klein team waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol. Wij bieden een open, gezellige en leerzame omgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan de Historische Kring Huizen, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk uit te breiden en professionele ervaring op te doen. Dus wil je actief betrokken zijn in jouw gemeente, zoek je een maatschappelijke stage, ben je een gepensioneerde, een student, ben je in-between jobs, of zoek je anderszins een zinvolle invulling van wat vrije uren? Meld je dan bij ons! Stuur jouw motivatie als e-mail naar Pernelle Kriek, secretaris@historischekringhuizen.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking. Voor inhoudelijke vragen kun je ook bellen met Pernelle via 035 6947598.

Structureel
Huizen, Hilversum

Gastvrouw/heer bij het Open Atelier

Merem

Jij bent het aanspreekpunt bij het Open Atelier bij Merem. Hier komen mensen met CVA, amputaties enz. Patiënten die willen gaan ontspannen d.m.v. knutselen. Dit kan zijn haken, diamond painting, armbandjes maken, borduren, kaarten maken, bloemstukjes enz. Je zorgt voor een gezellige sfeer. Je maakt graag een praatje en geeft de patiënten een kopje koffie of thee. Je houdt de ruimte op orde op onze locatie in Hilversum aan de Soestdijkerstraatweg 129 en beheerd het knutselmateriaal met medevrijwilligers. De middagen zijn in overleg. We zoeken nieuwe vrijwilligers om voor de Medische specialistische patiënten dit ook te kunnen aanbieden. Je werkt in een enthousiast team van beroepskrachten en vrijwilligers. Je kunt goed luisteren naar anderen, je kunt goed inleven in de situatie van de patiënten en hebt daar geen eigen oordeel over. Je bent geduldig, hebt een positieve houding en kunt omgaan met de verschillende zorgvragen van soms moeilijk sprekende patiënten. In verband met de patiëntengroep is roken en het dragen van sterke parfum niet toegestaan. Er is een reiskostenvergoeding (een bedrag per kilometer). De vrijwilligers worden regelmatig in het zonnetje gezet. Soms aangekondigd op bijvoorbeeld een Nieuwjaarsbijeenkomst of een etentje, maar nog leuker onaangekondigd. Ervaar het zelf!

Structureel