Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Huizenvoorelkaar

Matcher worden bij ThuisOnderwijsMaatjes

Verbind vrijwilligers met kinderen met een vluchtachtergrond, en help kinderen van nieuwkomers om mee te doen op hun echte schoolniveau! Wil jij het verschil maken in het onderwijs en bijdragen aan een warmere, inclusievere samenleving? Als matcher bij ThuisOnderwijsMaatjes kun jij kinderen van nieuwkomers koppelen aan betrokken vrijwilligers en zo gelijke kansen creëren. Kinderen van nieuwkomers krijgen thuis vaak minder hulp bij hun schoolwerk dan hun Nederlandse klasgenoten. Wij koppelen daarom kinderen van 6 tot 18 jaar aan vrijwilligers (TOMaatjes) om hen een gelijke kans te geven. Als matcher breng je vrijwilligers en gezinnen bij elkaar, met veel direct contact om mooie relaties tot stand te brengen. Over OpenEmbassy: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Over de rol: Als matcher is jouw primaire taak om kinderen te koppelen aan vrijwillige begeleiders. Je zorgt voor veel koppelingen en streeft naar langdurige samenwerkingen. Je bent sterk in communicatie, relatiebeheer en het creëren van een goede sfeer. Over jou: • Je maakt graag contact met mensen, ook bij taal- en cultuurverschillen • Je kunt je goed verplaatsen in nieuwkomers, kinderen, ouders en vrijwilligers • Je onderneemt snel actie • Je pakt de telefoon om verbinding te maken en uitdagingen op te lossen • Je ziet mogelijkheden om je werk te verbeteren en zet je daarvoor in • Je spreekt zeer goed Nederlands; beheersing van een andere taal zoals Arabisch, Turks of Tigrinya is een pre • 2 tot 4 uur per week beschikbaar, met maandelijkse bijeenkomsten Wat bieden wij: • De mogelijkheid om bij te dragen aan kansenongelijkheid • Flexibele werktijden vanuit huis • Begeleiding door senior medewerkers • Werken in een intercultureel team waar iedereen wordt gezien en gehoord • Ervaring opdoen bij een sociale onderneming en meer leren over de werkwijze van OpenEmbassy • Kennis opdoen over inburgering, integratie en interculturele communicatie gericht op nieuwkomers Solliciteer: Wil je ons team komen versterken bij ThuisOnderwijsMaatjes? Dan horen we graag van je!

Lees meer

structureel

Kan online / via de telefoon

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Training & scholing

Beschrijving

Verbind vrijwilligers met kinderen met een vluchtachtergrond, en help kinderen van nieuwkomers om mee te doen op hun echte schoolniveau!

Wil jij het verschil maken in het onderwijs en bijdragen aan een warmere, inclusievere samenleving? Als matcher bij ThuisOnderwijsMaatjes kun jij kinderen van nieuwkomers koppelen aan betrokken vrijwilligers en zo gelijke kansen creëren.

Kinderen van nieuwkomers krijgen thuis vaak minder hulp bij hun schoolwerk dan hun Nederlandse klasgenoten. Wij koppelen daarom kinderen van 6 tot 18 jaar aan vrijwilligers (TOMaatjes) om hen een gelijke kans te geven. Als matcher breng je vrijwilligers en gezinnen bij elkaar, met veel direct contact om mooie relaties tot stand te brengen.

Over OpenEmbassy:
OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk.

Over de rol:
Als matcher is jouw primaire taak om kinderen te koppelen aan vrijwillige begeleiders. Je zorgt voor veel koppelingen en streeft naar langdurige samenwerkingen. Je bent sterk in communicatie, relatiebeheer en het creëren van een goede sfeer.

Over jou:
• Je maakt graag contact met mensen, ook bij taal- en cultuurverschillen
• Je kunt je goed verplaatsen in nieuwkomers, kinderen, ouders en vrijwilligers
• Je onderneemt snel actie
• Je pakt de telefoon om verbinding te maken en uitdagingen op te lossen
• Je ziet mogelijkheden om je werk te verbeteren en zet je daarvoor in
• Je spreekt zeer goed Nederlands; beheersing van een andere taal zoals Arabisch, Turks of Tigrinya is een pre
• 2 tot 4 uur per week beschikbaar, met maandelijkse bijeenkomsten

Wat bieden wij:
• De mogelijkheid om bij te dragen aan kansenongelijkheid
• Flexibele werktijden vanuit huis
• Begeleiding door senior medewerkers
• Werken in een intercultureel team waar iedereen wordt gezien en gehoord
• Ervaring opdoen bij een sociale onderneming en meer leren over de werkwijze van OpenEmbassy
• Kennis opdoen over inburgering, integratie en interculturele communicatie gericht op nieuwkomers

Solliciteer: Wil je ons team komen versterken bij ThuisOnderwijsMaatjes? Dan horen we graag van je!

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Kan online / via de telefoon

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Training & scholing
TOMaatjes Team
100% profielsterkte

Over TOMaatjes Team

Thuisonderwijsmaatjes (TOMaatjes) helpt kinderen van nieuwkomers met bijlessen van vrijwilligers. Waar hun Nederlandse klasgenootjes thuis nog even hulp krijgen bij het huiswerk of de weg vinden in het onderwijs, hebben onze kinderen die hulp niet standaard beschikbaar. Een vrijwilliger zoals jij kan dan het verschil maken in leerplezier of schoolresultaten.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • TOMaatjes Team is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 04-03-2020
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 15 aanbevelingen ontvangen
Kreeg vrij snel contact en had ook zeker het gevoel dat er een klik was. Heb een e-mail gekregen om een VOG aan te vragen en naar hen via de e-mail opgestuurd. Zijn nu bezig om een match voor mij te vinden.
Gaby
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van OpenEmbassy

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
Zenderwijk en Bovenweg

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Zenderwijk en Bovenweg

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Coördinator Buddysysteem bij TOMaatjes
Zenderwijk en Bovenweg

Coördinator Buddysysteem bij TOMaatjes

Wekelijks · 2 tot 4 uur
OpenEmbassy

Wil jij nieuwe vrijwilligers goed begeleiden en bijdragen aan sterke verbindingen tussen vrijwilligers? Word de verbinder in ons buddysysteem en maak een verschil voor nieuwkomers-kinderen én onze vrijwilligers! Over ons: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Kinderen van nieuwkomers krijgen thuis vaak minder hulp bij hun schoolwerk dan hun Nederlandse klasgenoten. Wij koppelen daarom kinderen van 6 tot 18 jaar aan vrijwilligers (TOMaatjes) om hen een gelijke kans te geven. TOMaatjes helpen kinderen en jongeren bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Als coördinator van het buddysysteem zorg jij ervoor dat de nieuwe vrijwilligers moeiteloos hun weg kunnen vinden in ons TOMaatjes project. Jij houdt toezicht op ons nieuwe buddysysteem, een initiatief dat zowel nieuwe als ervaren vrijwilligers ondersteunt. Samen met jou bouwen we aan een warm en hecht netwerk voor vrijwilligers en kinderen. Over het Buddysysteem Vanaf januari 2025 koppelen we elk nieuw TOMaatje aan een ervaren TOMaatje (een buddy) voor een periode van drie maanden. Het buddysysteem biedt nieuwe vrijwilligers laagdrempelige ondersteuning en versterkt de betrokkenheid van ervaren TOMaatjes. Na drie maanden worden de nieuwe TOMaatjes zelf een buddy, waardoor iedereen de kans krijgt om te leren en te groeien. Jouw rol als coördinator Als coördinator zorg jij ervoor dat het systeem soepel loopt: • Je koppelt de TOMaatjes aan de ervaren buddy's. • Je checkt na elke drie maanden in met de buddy-koppels om de voortgang te monitoren. • Je biedt begeleiding en ondersteuning om de kwaliteit van het buddysysteem hoog te houden. • Je denkt proactief mee over verbeteringen en implementeert deze waar nodig. Over jou • Je houdt van coachen en wil hier ervaring in opdoen of hebt hier al ervaring mee. • Je bent goed in het maken van verbinding met mensen, ook bij taal- en cultuurverschillen. • Je kunt gestructureerd werken en kunt zelfstandig taken oppakken. • Je bent tussen de 2-4 uur per week beschikbaar. • Je beheerst de Nederlandse taal. Wat bieden wij? • Een kans om te groeien als coach en ervaring op te doen in een sociale onderneming. • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om grotendeels online te werken. • Begeleiding van ons team en samenwerking in een divers en intercultureel team. • Een betekenisvolle rol waarin je direct impact hebt op kansenongelijkheid. • Toegang tot kennis over inburgering, integratie en het ondersteunen van nieuwkomers. • Mogelijkheden om met eigen opgedane ervaring meer eigen invulling aan het buddy-systeem te geven. Interesse? Ben jij onze nieuwe coördinator die het buddysysteem naar een hoger niveau tilt? Reageer dan snel en word onderdeel van een organisatie die werkt aan een warmere, inclusievere samenleving. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Anderen bekeken ook

Buurt Cleanup [15+ minuten]
Overal

Buurt Cleanup [15+ minuten]

Eenmalig · 1 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Plastic verpakkingen, zwerfafval... bah, niet zo goed voor de dieren en natuur in jouw buurt. Help een kwartiertje of meer mee, samen houden we Nederland schoon! Je kunt in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je team, school of sportclub. En ook hoe vaak jij/jullie aan de slag willen: ✔️ Ga een keer op pad door je buurt en raap tijdens je ommetje het afval op ✔️ Adopteer een stukje buurt. ✔️ Haak aan bij een actie in de buurt. Klik op 'ik doe mee', dan sturen we je een mailtje over hoe het werkt en hoe je mee kunt doen (natuurlijk vrijblijvend) Alvast super bedankt voor je hulp! #klimaat #natuur #duurzaam #makkelijk

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Bijzzzondere impact: bijenhotel maken
Overal

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Middagje strand & impact maken
Overal

Middagje strand & impact maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Actie tegen armoede [challenge]
Overal

Actie tegen armoede [challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Steeds meer Nederlandse huishoudens hebben moeite om elke maand rond te komen. Met deze challenge kun je iets betekenen voor mensen in jouw omgeving die het moeilijk hebben. Waarom dit belangrijk is: Met de stijgende energiekosten en inflatie hebben steeds meer Nederlandse gezinnen het moeilijk. Basisbehoeften als een warm huis, een warme maaltijd, naar school kunnen gaan etc. worden een dagelijkse uitdaging. Als iedereen een klein beetje helpt, kunnen we samen heel veel mensen helpen. Dat is nodig, want inmiddels leven meer dan 1 miljoen Nederlands rondom de armoedegrens. Wat je gaat doen: ✅ Lezen/luisteren: extra informatie over waarom, wat en hoe armoede aan te pakken ✅ Doen: we hebben 9 praktische acties verzameld waarmee je vandaag, in een uurtje (of iets meer) iets kunt doen tegen armoede in jouwbuurt. Dus heb jij een uurtje? Meld je aan voor deze challenge tegen armoede in Nederland! #administratie #maatje # schuld #hulp

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Help gevluchte kinderen door spel & beweging
Overal

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

Wekelijks · 3 tot 5 uur
TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Geef vroeger een toekomst
Overal

Geef vroeger een toekomst

Eenmalig · 1 tot 20 uur
Erfgoedvrijwilliger.nl

Houd je van geschiedenis en verhalen? Wil je kennis opdoen en enthousiaste mensen ontmoeten met dezelfde passie? Wil je bijdragen om erfgoed in stand te houden en door te geven? Of wil je meer over je eigen leefomgeving te weten komen? Een ambacht leren? Dan zijn musea, historische verenigingen, archieven en andere erfgoedorganisaties op zoek naar jou! 👉 Mogelijkheden Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers. Bijdragen kan op heel veel manieren: ontvang bezoekers, beoefen een ambacht, word gids, klusser, help mee met de communicatie of word bestuurder. Ontdek waar jouw talenten van pas komen bij jouw favoriete erfgoedorganisatie. 💡Wat het oplevert • Jij geeft vroeger een toekomst. Verhalen, geschiedenis en wijze lessen worden bewaard én doorgegeven. • Je ontmoet enthousiaste mensen met dezelfde passie • Volop kansen om je te ontwikkelen: leer meer over de geschiedenis, ontwikkel jezelf in een vrijwilligersfunctie en leer nieuwe vaardigheden. ✉️ Interesse Stuur me een berichtje dat je meer wilt weten, dan vertel ik je over de mogelijkheden! Tot snel!

Jongeren
(kleine) groepen
Bent u 55+ en wilt u passen op een lieve hond
Overal

Bent u 55+ en wilt u passen op een lieve hond

Eenmalig · 2 tot 20 uur
Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een gezellige viervoeter in de buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via OOPOEH kunt u (55+) passen op een lieve hond in uw buurt en zo een buurtgenoot helpen met het uitlaten en de verzorging van hun hond. Ga naar de website van Stichting OOPOEH en maak daar (gratis en vrijblijvend) een oppasprofiel aan. Of stuur ons een bericht. Tip: voordat u lid wordt kunt u al zien welke honden er in uw buurt beschikbaar zijn.

Kletsmaatjes gezocht! 10 weken
Overal

Kletsmaatjes gezocht! 10 weken

Wekelijks · 1 tot 10 uur
Stichting Het Begint met Taal

Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Je krijgt ondersteuning van ons team van coördinatoren, een e-learning en oefenmaterialen. Zo zorg jij ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn! Met Kletsmaatjes lanceert Stichting Het Begint met Taal een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Wekelijks spreken jij en een nieuwkomer af via online tools zoals Whatsapp of Zoom. Samen oefen je de Nederlandse taal en deel je wat je bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers. -Je bent Nederlands of woont al geruime tijd in Nederland -Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen -Je bent 1 uur per week beschikbaar voor 10 weken -Je bent digitaal vaardig (de videogesprekken vinden online plaats) -Je bent minimaal 16 jaar oud -Je hebt interesse in taal. Je hoeft geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren! Je krijgt: -Een mooie match! -Ondersteuning van een enthousiast team van coördinatoren voor al je vragen en advies -Voor vrijwilligers: een praktische e-learning, digitaal taalcoach-materiaal en interessante webinars Stuur een bericht als je interesse hebt om kletsmaatje te worden.

Mantelzorgvervangers gezocht (heel Nederland)
Overal

Mantelzorgvervangers gezocht (heel Nederland)

Eenmalig · 24 tot 100 uur
Stichting Handen in Huis

Mantelzorgers zorgen dag en nacht voor hun naaste. Dit vraagt veel van hen. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat ze af en toe een paar dagen weg kunnen om te ontspannen. Wij zoeken mensen die de mantelzorger willen vervangen. Iedere situatie is anders. Je mag zelf aangeven wat je wel of niet wil doen. Een vervanging duurt minimaal 3 dagen, inclusief de 2 tussenliggende nachten. Onze mantelzorgers wonen door heel Nederland. Het is belangrijk om er ook voor de thuisblijver een leuke tijd van te maken. Vaak is een uitstapje mogelijk. Als jij je herkent in het volgende profiel, zijn we op zoek naar jou! - Je bent minimaal18 jaar. - Je kunt een huishouden draaien. - Je kunt je inleven in de ander. - Je bent behulpzaam. - Je beheerst de Nederlandse taal. Waarom is het leuk om bij ons vrijwilliger te worden? - Je betekent veel voor een mantelzorger. - Je bepaalt zelf wanneer of waar je een mantelzorger wil vervangen. - Je komt op de meest verrassende plekjes in Nederland. - Je ontvangt een dagvergoeding. - Je reiskosten worden vergoed. - Je bent verzekerd. Ben je enthousiast en heb je nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!
Online / via de telefoon

Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 40 uur
Balans, vereniging voor ouders

Balans is een vereniging voor ouders van kinderen met allerlei extra ondersteuningsvragen. Zoals autisme, hoogbegaafdheid of dyslexie. Onder andere helpen we ouders aan onze gratis advieslijn en met onze webinars en bijeenkomsten. Aan de advieslijn zitten ervaringsdeskundige ouders die veel weten van passend onderwijs en jeugdhulp/-zorg. Wil jij ook andere ouders verder helpen met jouw kennis en ervaring? Meld je dan aan en ga eens vrijblijvend in gesprek met onze coördinatoren Claudette en Karin. Zo kun je kijken of het vrijwilligerswerk voor Balans ook iets voor jou is. Ieder uurtje dat vrijwilligers zich voor ons willen inzetten is er één, en vele handen maken licht werk. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar vrijwilligers voor onze advieslijn en in de regio’s. Maar je kunt ook helpen met bijvoorbeeld de ledenadministratie, marketing, lobby of technische ondersteuning. Helpen bij de advieslijn kan prima vanuit je eigen huis. De advieslijn is op specifieke tijden bereikbaar, maar je kunt ook ouders later terugbellen of per e-mail op een vraag reageren. Via deze link vind je meer informatie: [website verborgen]/ Meteen aanmelden voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan door het invullen van dit formulier: [website verborgen]