Direct naar de inhoud van deze pagina

Ik wil mensen ontmoeten

Welke activiteit zou je weer willen oppakken, waar komen leuke mensen samen? In Huizen wordt veel georganiseerd, teveel om op te noemen. Op deze pagina een paar suggesties. Wil je ergens heen maar vind je een eerste keer (te) spannend? Dan gaat er graag een vrijwilliger van Versa Welzijn of van de Vrijwilligerscentrale met je mee.

Buurtgeluk

Muziek maken, eten, voetballen, samen fietsen, naaien, spullen ruilen, breien en nog veel meer. Voor jeugd, volwassenen en ouderen. Je kunt ook zelf iets organiseren als je een eigen idee hebt. Buurtgeluk helpt je daarbij. Buurtgeluk is een initiatief van Versa Welzijn en de Gezondheidscentra Huizermaat, Bovenmaat en Vierde Kwadrant

Buurtgeluk banner

Buurtproject Koffieschenken Huizen

Zondagen kunnen soms stil en saai zijn. Wekelijks organiseert een groep vrijwilligers op zondagmiddag een koffietafel bij De Marke- De Meenthoek. Voor bewoners maar ook voor mensen van buitenaf. Dus ook voor jou. Breek de sleur van die vervelende zondagmiddag en kom gezellig naar de Marke.

De middag begint om 14:30 uur. De ene week is er amusement, de andere week ga je in kleine groepjes rondom een thema in gesprek. Samen met vrijwilligers en bewoners beleef je een gezellige middag. Je zit gemiddeld één uur met elkaar aan tafel. Om 15:30 uur wordt de middag afgesloten. Ook als vrijwilliger ben je welkom bij dit project. Meer weten? Neem contact op met Marian van den Berge, 06-232 00978 of met de Vrijwilligerscentrale Huizen of word lid van de Facebook groep Buurtproject Koffieschenken Huizen.

IMG_20180909_165320

TijdvoorMeedoen - huis van de buurt

TijdvoorMeedoen in Huizen is een innovatieve vereniging die mensen een hand reikt om mee te doen in de samenleving. Mensen met sociale overwaarde, mensen met ideeën en mensen die iets vragen of zoeken worden bij elkaar gebracht. Zo krijgen prachtige burgerinitiatieven vorm.

De ShopKom, de Geef- en Neemdienst, de Buurtboekenkast, de Theetuin, het Klusteam, Muziek, de workshop Wereldse Taarten Bakken en het BeautyTeam zijn voorbeelden van projecten die uit TijdvoorMeedoen voortgevloeid zijn. En steeds gaat het om geven, nemen en delen.

Voor iedereen kan TijdvoorMeedoen iets opleveren: je komt in contact met mensen in je omgeving, je ervaart zingeving, je volgt je passie, je komt uit je isolement, je vult je CV, je vindt wat je zoekt en je wordt minder afhankelijk.

Tijd voor meedoen