Betalen zonder cash geld
Gelukkig staan er in deze tijd veel mensen klaar om anderen te helpen. Bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Eerder maakten we al een overzicht over veilig boodschappen doen.
Maar wat doe je als er geen contant geld wordt geaccepteerd in de winkel waar je naar toe gaat? Om de boodschappenhulp veilig te kunnen uitvoeren, zonder zorgen over de financiën, zijn er verschillende opties.
Wij zetten ze voor je op een rij!
1. Zelf pinnen, contant terug
De vrijwilliger betaalt de boodschappen met zijn of haar eigen pinpas en de hulpvrager betaalt contant terug. De hulpvrager geeft aan de hand van de kassabon het geld contant terug in een envelopje.
Neem nooit een pinpas aan van de hulpvrager
2. Zelf pinnen, via internetbankieren terug
De vrijwilliger schiet de boodschappen voor en de hulpvrager maakt het bedrag over via internetbankieren. De vrijwilliger levert na de boodschappen de bon in bij de hulpvrager. Hij of zij maakt dan via overboeking met internetbankieren het bedrag over naar de vrijwilliger.
3. Zelf pinnen, stuurt een Tikkie
De vrijwilliger schiet de boodschappen voor en stuurt een betaalverzoek naar de hulpvrager. De vrijwilliger stuurt via de smartphone een betaalverzoek naar de hulpvrager. Dit kan via Tikkie of via de app van je eigen bank. De hulpvrager betaalt deze dan digitaal.
Indien de hulpvrager zelf geen smartphone heeft en hierdoor de betaling niet digitaal kan voldoen, dan wordt er gekeken of een familielid of betrouwbaar persoon kan zorgen voor de betaling.
Kom je er in geen van deze gevallen uit?
Neem dan contact met ons op. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Coronapost voor ouderen
Coronapost voor ouderen Astrid werkt bij NLvoorelkaar en vertelt hoe zij met haar kinderen een leuke draai heeft gegeven aan de maatregelen rondom het coronavirus. Het is vrijdagmiddag en de kinderen komen uit school. De sfeer slaat om als ze horen dat hun dansles, atletiektraining en de theatervoorstelling (mijn dochter's verjaardagscadeautje) niet doorgaan vanwege corona. Ik leg uit dat dat heel vervelend is maar dat er mensen zijn die harder getroffen worden. Zoals de ouderen die nu alleen zitten omdat hun bezoek verkouden thuis zit. Kun jij die mensen dan niet helpen? Als de kinderen even hebben nagedacht over wat ik heb uitgelegd, krijg ik de vraag van de jongste van 6 of ik die mensen dan niet kan helpen want 'jij werkt toch bij NLvoorelkaar en jullie helpen toch mensen?'. Wij hebben helaas geen oplossing voor corona, maar ze brengt me wel op een idee. De kinderen zijn meteen enthousiast en er wordt ook een vriendinnetje ingeschakeld: wij gaan kaarten maken en schrijven voor de bewoners van het verzorgingstehuis om de hoek! Zal ik er een mop op schrijven? Maar wat schrijf je dan op zo'n kaart? Want we kennen die mensen niet. Na wat brainstormen ontstaat het idee om er ook moppen op te schrijven, want "we willen die mensen toch opvrolijken?". Perfect idee. Vlak voor het avondeten lopen we naar het verzorgingshuis en vragen aan de medewerkers wie van hun bewoners het meest verlegen zit om wat afleiding. Dat zijn ze in deze tijden allemaal! Gelukkig hebben wij hard doorgewerkt en zijn er 16 ouderen die we kunnen verblijden met vrolijke post! Deel deze verhalen en inspireer anderen om ook te helpen! Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Forward
Lees het verhaal