Direct naar de inhoud van deze pagina

Carin durft te vragen

Niet geschoten is altijd mis

Carin woont al 30 jaar in Huizen en is dol op haar tuin. Carin is zoals ze zelf zegt altijd self-supporting geweest. "Maar ja, toen ik in december ziek werd kon ik bepaalde dingen zelf niet meer". Vanwege een zwaar chemo traject is Carin niet meer in staat om zelf haar tuintje te onderhouden. "Het voorjaar komt er aan en de tuin ziet er nog wat winters uit. Zelf heb ik nog wat eenvoudige dingetjes gedaan in mijn tuin, maar meer kan ik helaas niet zelf meer doen. Ik zou graag willen dat mijn tuintje er weer mooi bijstaat".

Een tijd geleden heeft ze de stap gewaagd en heeft een hulpvraag geplaatst op Huizenvoorelkaar. De gemeente vertelde haar over dit platform en ze wilde dit graag een kans geven. Hulp vragen is niet altijd even gemakkelijk. Carin zag iemand anders die een hulpvraag op Huizen voor elkaar had gezet en dacht: niet geschoten is altijd mis! "Ik wilde niet iedereen over de vloer hebben en heb eerst de vrijwilligerscentrale benaderd, want vragen vind ik wel moeilijk, ik ben erg voorzichtig. Soms komen dingen op je pad, vooral in dit ziektetraject. Dan is het heel fijn dat je geholpen kan worden".

Haar hulpvraag heeft niet lang opengestaan. Voor de landelijke vrijwilligersactie NLdoet werd Carin benaderd door een medewerker van de vrijwilligerscentrale. Op vrijdag 9 maart hebben twee medewerkers van de centrale geholpen in haar tuin en is het onkruid weggehaald. De tuin is weer spik en span en klaar voor het zonnige weer! Een zorg minder voor Carin.

Mensen als Carin kunnen altijd de Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale benaderen of zelf een hulpvraag op Huizenvoorelkaar zetten.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen