Direct naar de inhoud van deze pagina

Feestelijke opening!

"Er is hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen"

Huizenvoorelkaar officieel geopend!

Wethouder Janny Bakker heeft maandag 22 januari het digitale platform Huizenvoorelkaar geopend. Hier kunnen mensen met een hulpvraag en helpende handen elkaar vinden. De wethouder verrichtte de opening door de nieuwe belettering te onthullen van Vrijwilligerscentrale Huizen. De pui was voor die gelegenheid met papier bedekt, dat ze er af kon trekken.

Droom
Daarna werd er door genodigden getoast met de speciale oranje bekertjes van Huizenvoorelkaar. "Een droom komt uit", aldus directeur Regina Bruins van de vrijwilligerscentrale, die al langer een dergelijk platform wilde. Een droom die in 2015 begon met het indienen van een voorstel door de gemeenteraad voor een dergelijk platform. "Er is hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen", stelde de wethouder. "Vrijwilligerswerk is mooi en we hebben er veel van in Huizen, maar het lukt niet zonder een organisatie die weet wat vrijwilligerswerk betekent", complimenteerde zij Vrijwilligerscentrale Huizen.

Soort Marktplaats
Huizenvoorelkaar.nl werkt als een soort Marktplaats waar mensen kunnen vragen om hulp of hulp kunnen aanbieden. Dit kan ook eenmalig zijn. Inmiddels zijn er al 70 hulpvragen op geplaatst en al 30 matches gemaakt. "Ongelooflijk als je bedenkt dat het nog maar zo kort van start is", aldus de wethouder.

Bron: Nieuwsblad voor Huizen.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen