Direct naar de inhoud van deze pagina

Jongeren aan de slag!

Ontdek je passie en word een ervaring rijker!

Jongeren

Voor jongeren is vrijwilligerswerk een goede manier om ervaring op te doen, je passie te ontdekken of je nuttig te maken in de maatschappij.

Heb je bijvoorbeeld eerst een tussenjaar voordat je gaat studeren of werken? Of wil je eerst meer ervaring opdoen voordat jij je aanmeldt bij je opleiding? Vrijwilligerswerk kan hier een enorme bijdrage aan leveren. En het staat nog goed op je cv ook! Nog een bijkomend voordeel: vrijwilligerswerk kun je gemakkelijk combineren met je (bij)baan.

Denk bijvoorbeeld eens aan het volgende:

- Wil jij graag werken in de zorg?
Kies dan voor een taak als activiteitenbegeleider bij een woonzorgcentrum, maatjescontact met een eenzaam iemand of helpende hand bij een zorgboerderij,

- Wil jij later iets met jonge kinderen doen?
Ga dan aan de slag bij een kinderdagverblijf, BSO, Kindervakantieweek of de kinderboerderij,

- Ga jij de richting op van de dienstverlening?
Meld je dan aan bij de voedselbank, kringloopwinkel of wereldwinkel. Je komt hier in contact met veel verschillende mensen en veel diverse taken,

- Meer een fan van sport en actie?
Ook binnen de sport zijn vrijwilligers van harte welkom! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de horeca, als klusjesman of jeugdtraining geven.

Wil jij informatie over vrijwilligerswerk in het buitenland? Dan kun je hier terecht handige tips en betrouwbare websites.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen