Direct naar de inhoud van deze pagina

Karin & De Booketorre

Ik krijg alle ruimte om zelf aan de slag te gaan.

Taarten bakken bij De Booketorre

Elke maand bak ik taarten met mensen die een verstandelijke beperking hebben. Dit doe ik bij de Booketorre, één van de woonlocaties van Philadelphia. Dat is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt.

Vorig jaar was ik korte tijd werkeloos. Ik ben toen taarten gaan bakken maar had op een bepaald moment een vriezer vol. De Booketorre zit bij mij pal om de hoek; ik ben daar toen een taart gaan brengen. De begeleiders daar vonden dit zo leuk, dat ze meteen aan mij vroegen "zou je niet met onze bewoners willen bakken?".
Eerst heb ik het een keer uitgeprobeerd en nu doe ik het elke maand. Fijn is dat ik hier alle ruimte krijg om het op mijn eigen manier aan te pakken. En ik kan de bonnen voor de ingrediënten indienen en krijg alles keurig terug.

Van huis uit ben ik ziekenverzorgende en zo werk ik nu ook weer betaald. Maar hier, bij mijn vrijwilligerswerk, ben ik op een heel andere manier met mensen bezig. Dat maakt het voor mij heel bijzonder. Het is ontzettend leuk om hen zo gelukkig bezig te zien met iets waar ik zelf ook blij van word. Als ik dan later hoor, dat er iemand mee heeft gebakken die dat daarvoor nooit eerder deed, dan is dat echt ontzettend leuk om te horen. Ook is het fijn dat ik bij de Philadelphia medewerkers terecht kan als er iets is, maar dat ze me verder fijn mijn eigen gang laten gaan.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen