Direct naar de inhoud van deze pagina

Pluspunt op je cv

Vrijwilligerswerk laat zien dat je gemotiveerd bent!

Maak jezelf onderscheidend van de rest: zet vrijwilligerswerk op je cv

Je cv geeft een duidelijk beeld van jouw achtergrond, werkervaring en huidige activiteiten. Dit kan zowel betaald als onbetaald werk zijn. Vrijwilligerswerk is in alle opzichten een goede manier om mee te blijven doen in de maatschappij.

Als je tijdens het zoeken van een baan aangeeft dat je vrijwilligerswerk doet of hebt gedaan, verhoogt dit de kans op het vinden van een baan. Vrijwilligerswerk laat werkgevers namelijk zien dat je gemotiveerd en actief bent. Daarnaast doe je vaak nieuwe ervaringen en contacten op. Bovendien kan het voor jongeren met een beperkt cv, starters op de arbeidsmarkt of als je een gat in je cv hebt, een ideale methode zijn om je te onderscheiden. Je laat op deze manier zien dat je ervaring en vaardigheden hebt opgedaan tijdens je vrijwilligerswerk.
Laat vooral ook zien wat je taken en verantwoordelijkheden precies waren. Hierdoor kan een potentiële werkgever een goed beeld krijgen van jouw capaciteiten. Hij/zij kan ook de volgende conclusies trekken:

1) Je hebt duidelijke waarden
Als je vrijwillig iemand anders helpt, gaat het jou niet alleen maar om het werk; je wilt graag iets bijdragen in de maatschappij. Dit laat zien dat jij klaar staat voor mensen.

2) Je zit vol energie
Een parttime of fulltime baan en daarnaast nog vrijwilligerswerk: jij steekt de handen uit de mouwen! Voor een potentiële werkgever kan dit een indicatie zijn van jouw energie en werklust. Ook als je een tijdje werkloos bent maar toch vrijwilligerswerk doet, maakt dit grote indruk.

3) Je bent van alle markten thuis
De kans is groot dat je bij je vrijwilligerswerk andere taken hebt dan bij een betaalde baan. Misschien heeft je vrijwilligerswerk wel helemaal niets te maken met je studierichting of werkervaring. Jij bent een veelzijdig persoon met verschillende kanten!

4) Jij kent jezelf
Als vrijwilliger werk je aan vaardigheden en kwaliteiten die je bij je betaalde baan wellicht niet ontwikkelt. Zo werk je aan je zelfvertrouwen en zelfkennis. Vrijwilligerswerk geeft je in de meeste gevallen een gezond dagritme en structuur.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen