Direct naar de inhoud van deze pagina

Ria durft te vragen

'Nu heb ik een stapeltje telefoonnummers van de buren'

Ik heb geleerd om hulp te vragen

Ik ben Ria van 76 jaar. Ik ben altijd introvert geweest en nogal verlegen. Op verjaardagen hield ik me op de achtergrond. Zelfs een winkel binnengaan vond ik al eng. Na het overlijden van mijn man heb ik altijd mijn eigen boontjes kunnen doppen. Ik was wel veel alleen, maar ik was er aan gewend. Totdat ik kortgeleden mijn heup brak en terecht kwam in een revalidatiecentrum.

Toen ik daarna weer thuiskwam, kon ik geen kant op. Boodschappen doen, eten koken, mijn hond uitlaten: het lukte mij niet meer goed. Toen pas heb ik mijn buurtjes leren kennen. Ze boden hulp aan, brachten een pannetje soep en de buurkinderen lieten mijn hondje uit.

Momenteel doe ik weer veel zelf en ik geniet ervan dat ik weer mobiel ben. Ik ga veel met mijn scootmobiel op pad, meestal naar de Plus in de Oostermeent, maar ook wel naar de Lidl of naar de Hema in het Oude Dorp. Maar soms is het me allemaal te veel en ben ik erg moe. Dan kijk ik naar het stapeltje briefjes met telefoonnummers van de buren. Ik kan ze altijd bellen. Ik vind het soms nog moeilijk om hulp te vragen, maar ik doe het wel! Ik heb dan wel een heup gebroken maar er een ongelooflijke rijkdom voor teruggekregen; ├ęcht contact met mensen in mijn buurt en geleerd om hulp te vragen. Dat had ik nooit van mezelf gedacht!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen