Direct naar de inhoud van deze pagina

Trudy durft te vragen

"Ik zou het andere mensen zeker aanraden om hulp te vragen"

Ik heb gevorderde COPD en kan niet meer zoveel zelf. Om die reden ben ik verhuist naar een appartement in een woonzorgcentrum in Huizen. Zo'n verhuizing is een hele klus en daar kan ik best wat hulp bij gebruiken. Mijn 2 dochters en schoonzoon helpen waar ze kunnen, maar ze hebben het druk met werk en werken veel wisselende uren. Ze kunnen niet altijd en ik wil ze niet overvragen of tot last zijn.

Via een bericht op Facebook van Op Huizerhoogte zag ik iets over Huizenvoorelkaar en dacht, laat ik eens een kijkje nemen. De website was goed onderhouden en makkelijk in gebruik. Ik heb dus gelijk mijn hulpvraag erop gezet.

In het begin bleef het even stil; ik kreeg weinig reacties. Daarna kreeg ik berichtjes van mensen die met mij wilde wandelen, langs wilde komen of voor mij wilde koken. Dat vond ik heel erg lief aangeboden, maar daar was ik niet mee geholpen. Intussen had ik de sleutel al van mijn nieuwe appartement en begon de tijd te dringen. Enige tijd geleden werd ik benaderd door een medewerker van Vrijwilligerscentrale Huizen met de vraag of zij mijn hulpvraag mochten gebruiken als klus voor NLdoet. Daar was ik heel erg blij mee.

Op vrijdag 9 maart zijn er 3 mensen langsgekomen en die hebben, samen met mijn dochter Jacqueline, het behang in de woonkamer afgestoomd en de plafons in de verf gezet. Ze hebben in een paar uurtjes heel wat werk verricht! De klus is nog niet helemaal af, dus mijn hulpvraag staat nog steeds op Huizenvoorelkaar, maar ik ben al heel erg blij met het resultaat!

Ik zou het andere mensen zeker aanraden om hulp te vragen via Huizenvoorelkaar. Het is een makkelijke manier om in contact te komen met mensen die je graag willen helpen! In het begin is het spannend, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik het heb gedaan!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen