Direct naar de inhoud van deze pagina

Onder de Mensen Huizen


Eenzaamheid hoort bij het leven en kan allerlei oorzaken hebben: het wegvallen van dierbaren, verlies van werk en inkomen of echtscheiding. Je mist verbinding met anderen en je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Bijna iedereen is wel eens eenzaam. Maar als eenzaamheid te lang duurt, kun je je ongelukkig gaan voelen. Het kan zelfs leiden tot lichamelijke klachten.

Huizen is een sociale gemeente waar veel mensen zich bij elkaar betrokken voelen. Toch is het aantal mensen (jong en oud) dat zich eenzaam voelt in Huizen minstens net zo groot als elders in ons land. Hoe komt dat en kunnen we er iets aan doen?

Onder de mensen Huizen
Onder de Mensen Huizen is een werkgroep die speciaal is opgericht tegen eenzaamheid. In de werkgroep zitten vrijwilligers en organisaties zoals Vrijwilligerscentrale Huizen, diverse buurtprojecten, Tijd voor Meedoen, de gemeente, De Bibliotheek en Versa Welzijn. Onder het motto 'heel Huizen in beweging tegen eenzaamheid' komen we graag met jou in contact. Bijvoorbeeld als je eenzaamheid in je omgeving ziet of wanneer je een idee hebt om mensen bij elkaar te brengen. Samen kunnen we kijken of je jouw idee tot bloei kunnen brengen.

Projecten
Er zijn al prachtige projecten gestart zoals het Buurtproject Koffieschenken Huizen, Buurten met Buren en gespreksgroep 't Zwaantje.

Contact
Wil jij meedoen met de werkgroep, wil je meer weten over een van de projecten of heb jij een vraag of een idee? Bel 035-526 7553 of mail naar info@vchuizen. Contactpersoon: Kristel Menssink - Vrijwilligerscentrale Huizen

Foto werkgroep_eenzaamheidFoto: enkele deelnemers van de werkgroep Huizen voor Saamhorigheid.