Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Je kunt aan de slag bij een organisatie, bij iemand thuis, incidentele klussen doen of wekelijks terugkomen. Alle varianten zijn te vinden op Huizenvoorelkaar.

 • Maak een persoonlijk account aan
  Om gebruik te maken van Huizenvoorelkaar dien je eerst een account aan te maken. Tijdens het registreren stellen wij een aantal vragen om duidelijk te krijgen wat precies je vraag of aanbod is. Maak je profiel persoonlijk: vertel iets over jezelf en gebruik een foto. Binnen een paar klikken is je account aangemaakt.
 • Gebruik categorie├źn of zoek op term
  Er komen dagelijks nieuwe vragen bij op Huizenvoorelkaar. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Maak dan gebruik van de categorie├źn. Je filtert dan precies de taken die jij leuk vindt om te doen. Je kunt ook zoeken op term, bijvoorbeeld de naam van een organisatie of een bepaald woord.
 • Twijfel? Doe de test!
  Weet jij na al dat zoeken nog steeds niets wat er bij te past? Misschien dat onze vrijwilligerswerktest je meer duidelijkheid geeft. Een simpele, leuke vragenlijst die je in korte tijd laat zien wat jij leuk vindt om te doen!
 • Geef duidelijk aan wat je wel/niet wil
  Bied jouw hulp en expertise aan of reageer direct op een vraag van een persoon of organisatie. Maak duidelijk wat je verwachtingen zijn. Zo kom je zelf (en de ander) niet voor verrassingen te staan.
 • Kom met elkaar in contact
  Via Huizenvoorelkaar kun je veilig en snel met elkaar in contact komen. Vind je het spannend om gelijk af te spreken? Maak dan eerst een telefonische afspraak. Kijk ook eens bij tips voor als je gaat afspreken.